Utilitare ușoare

Gama de microbuze MAN: modelul potrivit pentru orice aplicație

Gama de microbuze MAN cuprinde versiuni potrivite pentru orice aplicație: navetă, transport pe distanțe lungi, transport de echipe de muncitori sau de pompieri.

Microbuzele sunt deseori o alternativă la autobuzele tradiționale de 12 metri lungime, putând fi folosită de grupurile mai mici atât în zonele urbane, cât și rurale. Grație programului său de personalizare, MAN Truck & Bus poate furniza microbuze potrivite pentru orice misiune.

Gama de microbuze MAN: modelul potrivit pentru orice aplicație

Gama se bazează pe modelul MAN TGE și cuprinde 4 versiuni: TGE combi, TGE City, TGE Intercity și TGE Coach.

VEZI ȘI: Microbuz electric MAN eTGE pentru Bayern Munchen

MAN TGE combi este un model foarte versatil, cu până la 8 scaune pentru pasageri, disponibil în versiune diesel sau 100% electrică (eTGE combi). El poate fi folosit pentru transport de pompieri sau alte echipe de intervenții, de persoane cu mobilitate redusă sau ca microbuz VIP. Cuplat cu o transmisie manuală cu 6 viteze sau una automată cu 8 viteze, motorul diesel de 2 litri are versiuni de 102, 122, 140 și 177 CP. Versiunea electrică are 136 CP și o autonomie de 115 km (WLTP). Încărcarea bateriilor se poate face la un wallbox AC de 7,2 kW (aproximativ 5,5 ore) sau cu un conector CCS DC la 40 kW (0-80% în 45 de minute).

MAN TGE City se bazează pe modelul TGE extralung cu plafon super-înalt. Disponibil ca variantă de 5,5 tone, el poate transporta până la 22 de pasageri. Modelul urban este echipat cu încălzitor auxiliar și poate fi configurat cu sistem de aer condiționat de 13 kW. Alte echipamente opționale sunt panourile pentru afișarea destinației sau camera pentru mers cu spatele.

MAN TGE Intercity, proiectat special pentru transporturi pe distanțe lungi sau transport public rural, are o configurația foarte flexibilă a scaunelor. Microbuzul de 7,40 metri lungime are scaune ancorate în șine pe podea, acestea putând fi repoziționate sau îndepărtate cu ușurință. Sistemul de aer condiționat este oferit în standard, iar opțional pot fi comandate prize USB și difuzoare suplimentare. Modelul este propulsat de motorul diesel de 177 CP (410 Nm), cuplat cu cutia automată cu 8 viteze.

Vârful gamei de microbuze MAN este modelul exclusivist TGE Coach, bazat pe modelul extralung cu plafon înalt. Motorul de 177 CP (transmisie manuală sau automată) permite și călătorii în zonele muntoase. Modelul are 16 locuri și un compartiment de bagaje de 1.700 de litri. La fel ca la un autocar, la interior avem rafturi pentru bagaje și panouri de control pentru fiecare pasager. Inclus în standard, sistemul automat Climatronic poate fi suplimentat de un sistem de AC montat pe plafon, de 13 kW. Fiecare scaun dispune de priză USB, dar există și posibilitatea echipării cu WiFi de mare viteză.

În ce privește siguranța, modelele din gama de microbuze MAN pot fi echipate cu asistență la parcare cu protecție laterală, cameră pentru mers cu spatele, Adaptive Cruise Control (ACC), sistem de monitorizare a împrejurimilor cu funcție de frânare de urgență în oraș, Lane Guard System (LGS), recunoașterea indicatoarelor rutiere sau Emergency Brake Assist (EBA). Farurile LED sunt disponibile pe orice model TGE, iar la TGE Coach sunt recomandate Lane Change Assist (LCA) sau sistemul de asistență la rafalele de vânt lateral.

Din aceeași categorie...

Back to top button