Dakar RallyȘtiri

Gaussin anunță primul camion cu hidrogen care va participa la Dakar Rally în 2022

Începând din 2022, Gaussin va înscrie în Dakar Rally, cea mai dură competiție de rally-raid din lume, un camion echipat cu pile de combustie pe bază de hidrogen.

Gaussin va deveni partener al echipei Rebellion în ediția de anul viitor a Dakar Rally. Sprijinul oferit echipei Rebellion, care va concura cu două mașini și va avea un camion de asistență, va permite Gaussin să se pregătească pentru Dakar Rally 2022, când vrea să înscrie un camion cu hidrogen în competiție.

Gaussin anunță primul camion cu hidrogen care va participa la Dakar Rally în 2022

Conform grupului francez, până în 2024, Gaussin va fi singura companie care va înscrie în celebra cursă un camion echipat cu pile de combustie pe bază de hidrogen. Conform oficialilor, echipa va miza pe o echipă experimentată care să piloteze viitorul camion.

VEZI ȘI: Primul camion cu hidrogen de 44 de tone a intrat în circulație în Europa

„Dakar Rally este cel mai prestigios eveniment de rally-raid din lume cu un public internațional extrem de mare și o simpatie deosebită din partea francezilor. Viziunea Gaussin se regăsește în valorile predica de raliul Dakar și se angajează să concureze în cea mai dură etapă de rally-raid. Dorința organizatorilor de a reduce amprenta de carbon a evenimentului întărește și mai mult atractivitatea evenimentului pentru Gaussin, compania fiind mândră că Dakarul va putea reprezenta o rampă de prezenare pentru know-how-ul său în dezvoltarea vehiculelor cu hidrogen”, a declarat Christophe Gaussin, CEO-ul grupului Gaussin.

Organizatorii Dakar Rally și-au propus ca cea mai dură competiție de anduranță să devină una verde din 2030, însă începând cu 2025 vor exista ediții de tranziție care să anticipeze această schimbare majoră.

Din aceeași categorie...

Back to top button