CamioaneDakar Rally

Gaussin H2 Racing Truck, primul camion electric cu hidrogen din Raliul Dakar

GAUSSIN a prezentat H2 RACING TRUCK, camion electric de curse cu celule de combustie alimentate cu hidrogen, care în luna ianuarie va lua startul la Dakar 2022.

Producătorul va folosi informațiile colectate în condiții extreme, în timpul raliului, pentru a dezvolta gama de camioane comerciale GAUSSIN, a căror lansare este programată începând de anul viitor.

Gaussin H2 Racing Truck, primul camion electric cu hidrogen din Raliul Dakar

”Prin participarea cu primul camion electric cu hidrogen în Dakar, GAUSSIN intenționează să demonstreze fiabilitatea și performanțele gamei sale de camioane într-un mediu dificil. Noile tehnologii sunt disponibile și suficient de mature pentru a accelera tranziția energetică”, a declarat Christophe GAUSSIN, CEO al GAUSSIN.

La fel ca gama de camioane comerciale Gaussin, modelul de curse H2 RACING TRUCK a fost desenat de compania italiană PININFARINA. Tehnologia Gaussin se deosebește prin șasiul ultra-ușor proiectat în jurul sistemului de propulsie, bazat pe un skateboard modular.

VEZI ȘI: Până în 2024, Flixbus va integra un autocar cu hidrogen în flota europeană

H2 RACING TRUCK este cel mai puternic camion alimentat cu hidrogen din lume, iar calitatea componentelor îi permite să opereze în condiții extreme.

Gaussin H2 Racing Truck, primul camion electric cu hidrogen din Raliul Dakar

Sistemul de propulsie este format din două motoare electrice de câte 300 kW fiecare, un pachet de celule de combustie cu o capacitate de 380 kWh și baterii de tracțiune cu o capacitate totală de 82 kWh. Sistemul este completat de rezervoarele cu o capacitate totală de 80 kg de hidrogen lichid.

Viteza maximă a camionului este limitată la 140 km/h, în concordanță cu regulamentul Dakar. Autonomia camionului este estimată la 250 km în condiții de cursă. Realimentarea durează 20 de minute la o stație specială de răcire a hidrogenului.

Gaussin H2 Racing Truck, primul camion electric cu hidrogen din Raliul Dakar

Gama rutieră Gaussin cuprinde 5 modele: cap tractor, autonom, distribuție, construcții și curse. În versiunea pentru distanțe lungi cu hidrogen, autonomia ajunge la 800 km, iar timpul de realimentare este de 20 de minute. Există și o versiune electrică cu baterii, cu timp de schimbare a bateriilor de 3 minute pentru o autonomie de 400 km.

Din aceeași categorie...

Back to top button