Camioane

Gaussin a lansat un autotractor autonom cu hidrogen și braț robotic pentru conectarea remorcii (VIDEO)

Producătorul francez Gaussin a prezentat ”Zero-emission Yard Automation”, un autotractor autonom alimentat cu hidrogen. Modelul dispune și de un braț robotic care se ocupă de conectarea capului tractor cu remorca.

Noul model este proiectat la cererea unor jucători majori din logistică și comerț electronic. Tehnologia va fi testată, începând de la mijlocului acestui an, în SUA și Europa.

Gaussin a lansat un autotractor autonom cu hidrogen și braț robotic pentru conectarea remorcii (VIDEO)

Gaussin își propune să obțină o organizare în jurul centrului logistic la fel de eficientă ca sistemele de sortare automată din interiorul depozitelor. Soluția este proiectată pentru automatizarea mutării de remorci, semiremorci și containere între zonele de parcare și docuri.

Noul autotractor autonom cu hidrogen dispune de un mix de tehnologii dezvoltate de Gaussin. Este vorba, în primul rând, de vehiculele platformă ATM și TSBM, alimentate cu hidrogen, folosite deja în peste 40 de locații.

Tehnologia Gaussin de navigare autonomă le permite vehiculelor să se autolocalizeze, să înțeleagă mediul înconjurător și să își adapteze stilul de condus în funcție de evenimentele de pe traseu, în deplină siguranță.

VEZI ȘI: Gaussin anunță primul camion cu hidrogen care va participa la Dakar Rally în 2022

Sistemul este completat de un software de supervizare și organizare, care primește comenzile de transport de la operatorul logistic și le expediază optim către fiecare vehicul autonom.

Mai mult, autotractorul autonom dispune de un braț robotic ce permite conectarea și deconectarea automată a conectorilor electrici și pneumatici dintre capul tractor și remorcă. Brațul robotic utilizează camere video pentru a recunoaște tipul de conector și manevra necesară.

Testele în operațiuni reale vor începe la mijlocul acestui an, alături de doi operatori logistici și de e-commerce majori din SUA și Europa. Obiectivul testelor este confirmarea performanțelor sistemului în configurația centului logistic al clienților. Gaussin plănuiește o lansare comercială înainte de finalul anului 2021.

Din aceeași categorie...

Back to top button