Logistica

Gebrüder Weiss a găzduit repetiția generală a misiunii analogice pe Marte

În calitate de partener logistic oficial al Forumului Spațial Austriac (OeWF), Gebrüder Weiss și-a transformat locația din Maria Lanzendorf, în perioada 26-28 ianuarie, într-un loc de testare pentru Misiunea Analog AMADEE-24 pe Marte.

Echipa de cercetare și astronauții analogi ai OeWF au condus o repetiție generală cuprinzătoare cu echipamentul și experimentele științifice pentru Misiune. Duminică, 27 ianuarie, în cadrul unui eveniment special al porților deschise, știința, călătoriile în spațiu și viitorul mobilității au luat viață pentru angajații companiei și familiile acestora.

”Este a doua oară când sprijinim Forumul Spațial Austriac cu expertiza noastră în transport și logistică. Considerăm că este important să participăm la modelarea viitorului mobilității și, de asemenea, să le oferim angajaților noștri posibilitatea să experimenteze același lucru. În calitate de cea mai veche companie de transport și logistică din lume, simțim un angajament în acest sens”, spune Jürgen Bauer, membru al Consiliului de Administrație al Gebrüder Weiss.

AMADEE-24 este cea mai complexă misiune analogică pe Marte de până în prezent. În timpul repetiției generale, OeWF testează pentru a se asigura că atât astronauții, cât și echipamentele, sunt apte pentru o misiune de o lună în deplină izolare. Weekendul trecut, vizitatorii s-au bucurat de o experiență în direct, urmărind cum lucrează oamenii de știință, observând cât de dificil este să îmbraci un costum spațial și cum trebuie să fie ceasul unui astronaut pentru a rezista la condițiile extreme existente în spațiul cosmic.

VEZI ȘI: MAN își extinde centrul logistic din Salzgitter

”Această repetiție generală este foarte importantă pentru noi. Ne arată unde ne aflăm în acest moment și ce mai trebuie făcut înainte de a începe simularea propriu-zisă, în Armenia, la începutul lunii martie. Interesul ridicat din partea vizitatorilor și sprijinul oferit de Gebrüder Weiss ne oferă un avantaj pentru cea mai complexă misiune pe care am realizat-o până acum”, comentează Gernot Grömer, directorul OeWF, despre AMADEE-24.

Simularea de o lună pe Marte va avea loc în regiunea deșertică din jurul Armash, Armenia, în martie. Logistica joacă un rol important în implementarea proiectului. Gebrüder Weiss va aduce echipamentele sensibile de la Maria Lanzendorf în Armenia, având grijă de împachetarea în siguranță a costumelor spațiale, rovere și drone, precum și de gestionarea formalităților vamale și livrarea mărfurilor. Această misiune provocatoare evidențiază expertiza companiei de logistică în domeniul transporturilor speciale, precum și know-how-ul extins în regiunea Caucazului. Gebrüder Weiss are propriile filiale în Georgia și Armenia, care cooperează îndeaproape cu colegii din Viena implicați în Misiunea AMADEE-24.

”Am format o echipă de experți din toate cele trei țări pentru această misiune de pionierat. Ei vor trata cele două containere de transport maritim precum niște nave spațiale, aducându-le în siguranță la locul de desfășurare al misiunii și înapoi”, spune Franco Ravazzolo, Manager Departament Projects & Break Bulk la Gebrüder Weiss.

Călătoria din Austria prin Ungaria, Serbia, Bulgaria, Turcia și Georgia până la destinația finală din deșertul armean Armash începe săptămâna aceasta. Transportul înapoi, stabilit pentru luna mai, va fi, de asemenea, gestionat de Gebrüder Weiss. Informațiile despre Misiunea Analogică Marte AMADEE-24 vor fi postate în mod regulat pe canalele de socializare ale companiei.

Din aceeași categorie...

Back to top button