Logistica

Gebrüder Weiss construiește al doilea depozit lângă București

Gebrüder Weiss România a dat startul construcției unui al doilea depozit lângă București, amplasat în Popești Leordeni. Compania a achiziționat în acest sens un teren cu o suprafață totală de 70.000 mp și va derula o investiție de 20 de milioane de euro.

”Dezvoltarea constantă a ultimilor ani și nevoia de a veni în întâmpinarea clienților noștri au contribuit la decizia de a realiza noua investiție. Am ales zona Popești Leordeni, în Sud-Estul Bucureștiului, deoarece vom fi în vecinătatea autostrăzii A2 și a viitorului inel de centură al Bucureștiului A0, beneficiind astfel de infrastructura locală. În plus, prin inaugurarea noului hub, ne vom crește capacitatea de depozitare, ceea ce se va traduce, în cele din urmă, în diversificarea portofoliului și a numărului de clienți”, a declarat Viorel Leca, Director General al Gebrüder Weiss România.

Gebrüder Weiss construiește al doilea depozit lângă București

Construcția noului terminal a fost deja începută, urmând ca acesta să fie dat în folosință la finalului anului în curs. Noul terminal va avea o suprafață totală de circa 17.000 mp, din care 13.500 mp spațiu de depozitare și 3.400 mp pentru activitățile de cross-docking.Gebrüder Weiss construiește al doilea depozit lângă București

Noul terminal va pune la dispoziția clienților toată gama de servicii – FTL (Full Truck Load), LTL (Less Than Truckload), transport în regim de grupaj, depozitare și logistică, vamă și livrare la domiciliu prin Home Delivery. De asemenea, acesta va fi un depozit clasa A, în conformitate cu cerințele ADR. Clădirea va fi una eficientă prin utilizarea panourilor fotovoltaice, climatizarea clădirii cu ajutorul pompelor de căldură și a stațiilor de încărcare pentru mașini și camioane electrice. Noua facilitate va găzdui 90 de angajați, dintre care 60 angrenați în zona de depozitare și 30 în zona de birouri.

VEZI ȘI: DB Schenker România a inaugurat terminalul de cross-dock din Jucu

”Aglomerația tot mai mare a traficului zilnic din București a făcut necesar un al doilea hub în estul orașului. Noua soluție cu două terminale logistice în București face distribuția în interiorul dar și în jurul Capitalei mai eficientă. Construim noul terminal de cross-docking la standarde Gebrüder Weiss pentru a permite creșterea în continuare a afacerii în zona distribuției locale și pentru a extinde portofoliul de clienți. De asemenea, pentru dezvoltarea în continuare a serviciilor de livrare la domiciliu, oferim o zonă de cross-docking adecvată”, a declarat, la rândul său, Thomas Moser, Director and Regional Manager Black Sea/CIS Gebrüder Weiss.

”Noul nostru terminal din Popești Leordeni este al doilea hub arondat zonei București. Acesta, alături de cele din Arad, Sibiu, Cluj-Napoca, Bacău, Brașov, Constanța și Craiova, cumulează o suprafață totală de depozitare și cross-docking de peste 85.000 mp”, a completat Viorel Leca.

Din aceeași categorie...

Back to top button