Gebrüder Weiss România a finalizat extinderea hubului din Sibiu

Gebrüder Weiss România a anunțat finalizarea extinderii hubului logistic din Sibiu, care a ajuns acum la o suprafață de 6.500 mp.
Extinderea hubului logistic din Sibiu a fost necesară în contextul depășirii semnificative a capacității spațiului de depozitare existent raportat la nevoia de depozitare a clienților Gebrüder Weiss România.
Filiala din Sibiu a companiei a fost înființată în 2010, cu o suprafață de 2.000 mp alocată operațiunilor de cross-docking, în urma unei investiții de 1,2 milioane de euro. În 2017, spațiul de depozitare a fost extins cu 2.500 mp și a ajuns la 4.500 mp spațiu de depozitare și cross-docking, fiind alocate fonduri de 3,2 milioane de euro.
Odată cu noua extindere, hubul nostru din Sibiu ajunge la o suprafață de 6.500 mp, locația fiind 100% în proprietatea companiei. Aceasta nouă investiție ne va permite să deservim mai bine nevoile clienților actuali și vom putea da curs și noilor solicitări din partea celor potențiali, a mai spus Viorel Leca.
Filiala din Sibiu oferă o gamă completă de servicii: transport intern, internațional, soluții logistice și depozitare. În plus, datorită poziției geografice – în centrul țării și în imediata proximitate a autostrăzii Sibiu – Pitești, filiala reprezintă un hub logistic strategic atât pentru distribuția internă, cât și pentru transportul bunurilor în Europa de Vest. Doar în 2021, filiala a gestionat aproximativ 145.000 de transporturi, cumulând 135.000 tone.
VEZI ȘI: 200 de utilitare Renault pentru Poșta Română
Tocmai din aceste motive, compania se concentrează, pentru moment, pe consolidarea activității existente în cadrul filialei din Sibiu, pentru a ajunge în cel mai scurt timp la un grad de ocupare de 100%. Pe termen mediu însă, Gebrüder Weiss România ia în calcul o nouă extindere a spațiului, în funcție de nevoile și cerințele clienților.
Totodată, conducerea locală acordă o atenție deosebită proiectului Lean Management, implementat în zona de depozit, ale cărui beneficii se traduc prin eficientizarea proceselor, reducerea timpilor de operare și fluidizarea fluxului de mărfuri.