LogisticaSustenabilitateTop News

Gebrüder Weiss și Henkel se bazează pe conceptul feroviar inovator Helrom

Furnizorul de servicii de transport și logistică Gebrüder Weiss și producătorul de bunuri de larg consum Henkel se bazează pe conceptul feroviar inovator dezvoltat de Helrom.

Din luna mai 2021, detergenții și agenții de curățare produși de Henkel în Serbia, la Kruševac, ajung pe piețele europene de vânzare pe ruta de cale ferată Viena – Düsseldorf.

Gebrüder Weiss și Henkel se bazează pe conceptul feroviar inovator Helrom

În cooperare cu centrul logistic Henkel din Düsseldorf, Gebrüder Weiss a implementat conceptul feroviar inovator a celor de la Helrom, care aduce beneficii ambilor parteneri în procesul de transport. Pe lângă evitarea blocajelor din zona de încărcare a camioanelor, sistemul reduce emisiile poluante pe ruta Viena – Düsseldorf cu până la 70% și oferă același timp de tranzit ca și transportul rutier.

Produsele Henkel Laundry & Home Care, care anterior erau transportate exclusiv la bordul camionului, sunt acum încărcate pe vagoanele Helrom din Viena. Principalul avantaj pentru Gebrüder Weiss este că poate folosi aceleași remorci care au fost folosite anterior pentru transportul rutier.

„Cu Helrom, suntem independenți de terminalele feroviare tradiționale și nu avem nevoie de remorci și macarale speciale. Remorcile sunt pur și simplu urcate pe vagoanele de marfă folosind suprafețe de încărcare care pot fi balansate în lateral și coborâte din nou de un alt cap tractor la destinație”, explică Roland Raith.

VEZI ȘI: Test Dongfeng E-Star: Camioanele electrice chinezești vin în România

Un alt avantaj este că încărcarea remorcilor pe vagoane se face în imediata apropiere a locației Henkel din Düsseldorf. Acest lucru permite descărcarea produsele în depozit rapid.

„Utilizând această soluție, evităm transport rutier și astfel putem economisi emisiile de dioxid de carbon și facem procesele mai sustenabile”, explică Patrick Csar, manager logistică și export Laundry & Home Care la Henkel.

Din aceeași categorie...

Back to top button