Logistica

Gebrüder Weiss transportă o mașină solară în Australia

Compania internațională de logistică Gebrüder Weiss va transporta o mașină solară a echipei aCentauri Solar Racing a Eidgenössische Technische Hochschule Zurich (ETH) în Australia.

Acolo va începe, la sfârșitul lunii octombrie 2023, World Solar Challenge (Provocarea Solară Mondială). În cadrul acestei curse unice, 31 de echipe vor parcurge cei 3.000 de kilometri dintre Darwin și Adelaide folosind doar alimentarea cu energie solară.

Gebrüder Weiss transportă o mașină solară în Australia

Pentru a se asigura că vehiculul de înaltă tehnologie poate ajunge la timp la celălalt capăt al lumii, Gebrüder Weiss oferă o combinație personalizată de soluții logistice, ce includ transportul rutier, maritim și aerian.

”Din postura de companie globală de logistică, suntem un motor al soluțiilor inteligente de transport, modelând în mod activ viitorul mobilității. Mașina solară aCentauri este un model de tehnologie ce are potențialul de a revoluționa sectorul transporturilor, motiv pentru care sprijinim echipa în călătoria sa către Australia”, spune Frank Haas, șef de Strategie de Brand și Comunicare la Gebrüder Weiss.

VEZI ȘI: DACHSER și FERCAM, joint-venture în Italia

Studenții lucrează la dezvoltarea și implementarea acestei mașini solare de aproape un an. Proiectată pentru durabilitate și eficiență energetică maximă, aceasta este emblematică pentru un viitor în care mediul se află în centrul atenției.

Gebrüder Weiss transportă o mașină solară în Australia

”Desigur, ne-am dori să câștigăm cursa. Dar la fel de important pentru noi este să avem un rol activ în dezvoltarea de soluții eficiente, ecologice. Cu sprijinul Gebrüder Weiss, putem demonstra că mașinile alimentate cu energie solară și mobilitatea sustenabilă sunt posibile”, explică Alexandr Ebnöther, managerul echipei aCentauri.

În acest moment, Gebrüder Weiss acordă o atenție deosebită propulsiilor alternative. De exemplu, mașina solară aCentauri parcurge prima etapă a călătoriei sale cu camionul cu hidrogen al companiei. Gebrüder Weiss va transmite informări în mod regulat cu privire la pregătirile și progresul cooperării printr-o pagină web dedicată și prin canalele de social media.

Din aceeași categorie...

Back to top button