SustenabilitateTop News

Gebrüder Weiss transportă produse HP cu un camion electric MAN eTGM

După integrarea în flotă a primului camion cu hidrogen, Gebrüder Weiss utilizează un camion electric MAN eTGM pentru transportul produselor HP în Europa Centrală și de Est.

Soluțiile de transport eficiente și durabile sunt preocupări cheie pentru compania Gebrüder Weiss, iar acum sunt lansate în mod sistematic în Europa Centrală și de Est ca parte a strategiei sale generale de sustenabilitate.

Gebrüder Weiss transportă produse HP cu un camion electric MAN eTGM

De la începutul lunii iunie 2021, Gebrüder Weiss utilizează un camion electric MAN eTGM pentru a livra zilnic produse tehnologice pentru producătorul de computere și imprimante HP.

Camionul are o autonomie de până la 150 de kilometri cu un singur plin de baterie și produce cu aproximativ 50 de tone metrice mai puține emisii decât un model convențional diesel pe parcursul unui an.

„Prin integrarea unui camion electric pentru livrarea produselor noastre, facem un pas în plus cu Gebrüder Weiss către crearea unui lanț de aprovizionare net mai durabil, cu emisii zero”, spune Michael Smetana, Managing Director Austria la HP.

Gebrüder Weiss lucrează pentru HP din 1996, gestionând numeroase lanțuri de aprovizionare în Europa, fie ca un expeditor de mărfuri convențional, fie ca un furnizor principal de logistică.

VEZI ȘI: Primul camion de gunoi alimentat cu hidrogen din Suedia

În această calitate, compania prestează diverse servicii sub propria marcă și coordonează, de asemenea, furnizori terți. Mai mult de o zecime din serviciile de transport au fost concepute pentru a optimiza ciclurile de viață în diferite moduri de transport.

Inovațiile alternative stimulează durabilitatea

Cu primul său camion electric, Gebrüder Weiss a testat cu succes noua tehnologie în Viena pe o perioadă de câțiva ani. Cu al doilea camion electric, compania face acum progrese suplimentare în integrarea tehnologiilor de propulsie alternativă în lanțurile sale de aprovizionare.

În plus, față de modelele complet electrice, care sunt încărcate cu energie electrică ecologică, Gebrüder Weiss un camion alimentat cu hidrogen și mai multe camioane alimentate cu gaz natural. Prin exploatarea acestei inițiative și a altor inițiative, Gebrüder Weiss își propune să atingă neutralitatea climei până în 2030.

Din aceeași categorie...

Back to top button