LogisticaTop News

Gebrüder Weiss vizează extinderea hub-urilor logistice din Sibiu și București

Cu un grad mediu de ocupare de 90%, Gebrüder Weiss România vizează extinderea spațiilor logistice din Sibiu și a celor de lângă București cu aproximativ 20% în următorul an. Compania deține, în prezent, centre logistice cu o suprafață totală de aproximativ 65.000 mp.

Cea mai mare suprafață logistică a Gebrüder Weiss România este concentrată în apropiere de București (35.000 mp) în 4 hub-uri. Al doilea centru din punct de vedere al mărimii este în Arad, (aproximativ 15.000 mp), urmat de hub-ul din Cluj-Napoca (7.000 mp) și cele din Sibiu și Brașov (5.000 mp fiecare). Compania mai ocupă spații (3.000 mp) și în Constanța, Craiova și Bacău.

Gebrüder Weiss vizează extinderea hub-urilor logistice din Sibiu și București

„Din totalul celor cca. 65.000 mp de spațiu logistic pe care îl gestionăm pe plan local, aproximativ 15% este proprietatea companiei, restul fiind închiriat în parcuri logistice de mare anvergură. Pentru întreaga suprafață, procentul de ocupare este permanent de 90%. Desigur, există și un grad de fluctuație a ocupării de câteva procente, determinat în special de sezonalitatea produselor, campanii promoționale, finalul de lună când se încearcă atingerea țintelor de vânzări sau perioadele de Sărbători și Black Friday”, a declarat Mirela Brojban, Business Unit Manager Soluții Logistice în cadrul Gebrüder Weiss România.

Ținând cont de aceste aspecte, reprezentanta companiei a subliniat că, în următoarea perioadă, Gebrüder Weiss România vizează extinderea suprafețelor logistice pentru hub-urile din apropierea Capitalei, cât și pentru centrul din Sibiu cu aproximativ 20%.

„În acest moment, clientul de spații logistice Gebrüder Weiss România este reprezentat, de cele mai multe ori, de companii mari, multinaționale, cu o cotă de piață importantă, pentru care avantajele puse la dispoziție de spațiile noastre, dar și de serviciile pe care le oferim, sunt fundamentale. Printre cei cca. 2.000 de clienți pe care îi deținem în portofoliu pe plan local, majoritatea activează în domenii precum industria de petrol și gaze, retail, mobilier, automotive sau telecomunicații”, a mai spus Mirela Brojban.

VEZI ȘI: Teste cu suspensie magnetică pentru transport de containere în Portul Hamburg

Tocmai din acest motiv, ponderea clienților care aleg doar serviciile de depozitare este una redusă. Majoritatea partenerilor companiei optează pentru o gamă largă de servicii logistice în care sunt incluse cele de transport sau cele de comisionare vamală. De altfel, de cele mai multe ori clienții care aleg doar serviciile logistice de depozitare și manipulare marfă sunt cei ale căror mărfuri nu sunt destinate consumatorului final.

Piața de spații logistice – concentrată în câteva orașe mari

Potrivit afirmațiilor reprezentantei Gebrüder Weiss România, piața autohtonă de spații logistice este ofertantă și în continuă creștere de la an la an.

„România a devenit, în ultimii ani, un hub logistic pentru piețele din sud-estul Europei, atrăgând astfel investiții pe acest segment, ceea ce a dus la o extindere a suprafețelor industriale. Estimăm că evoluția va fi una pozitivă și în următorii ani, în special datorită creșterii pieței de e-commerce. De asemenea, odată cu dezvoltarea infrastructurii rutiere, România va atrage cu siguranță mai multe investiții ce vor presupune o lărgire a suprafețelor logistice”, a subliniat Mirela Brojban.

Piața de spații logistice este concentrată în jurul a câtorva orașe mari, Capitala fiind pe primul loc, urmată de Timișoara și Ploiești. La polul opus, zona de Est a țării este cea mai slab reprezentată, în special din cauza lipsei de infrastructură rutieră modernă.

„În situația în care infrastructura rutieră, în special în zona de Est, nu se dezvoltă în viitorul apropiat, majorarea suprafețelor logistice și crearea de depozite suplimentare va fi direcționată tot către orașele unde deja se află cele mai mari proiecte de acest tip”, a încheiat Mirela Brojban.

Din aceeași categorie...

Back to top button