Logistica

Gebrüder Weiss vrea să atingă neutralitatea climatică în 2030

Prin intermediul strategiei sale de sustenabilitate GWcares, Gebrüder Weiss și-a stabilit drept obiectiv să reducă progresiv amprenta de carbon a companiei la zero până în 2030.

În acest scop, Gebrüder Weiss se concentrează pe emisiile de CO₂ la toate cele 180 de locații ale sale. În actualul său Raport de sustenabilitate compania prezintă cifrele referitoare la nivelul curent al emisiilor de CO₂ și al consumului energetic la locațiile sale. Aceste emisii vor fi reduse gradual – într-un ritm de 10% pe an.

Gebrüder Weiss vrea să atingă neutralitatea climatică în 2030

Totodată, Raportul de sustenabilitate include o prezentare defalcată a principalelor măsuri ce trebuie implementate pentru a atinge neutralitatea climatică. De exemplu, sistemele logistice moderne care exploatează toate posibilitățile de economisire a energiei și reduc în mod continuu dependența de resursele limitate.

Instalarea sistemelor fotovoltaice pe acoperișurile terminalelor logistice joacă un rol important în acest sens. Gebrüder Weiss dispune deja de 18 astfel de sisteme. Cumulat, acestea generează peste 4.600 de megawați-oră de energie electrică pe an și acoperă în prezent 18% din consumul de energie electrică al grupului. Această pondere urmează să crească cu 15% în fiecare an prin extinderea în continuare a sistemelor fotovoltaice.

VEZI ȘI: Test în România cu camionul electric Renault Trucks D E-Tech 16T: Esențial

Pentru a verifica eficacitatea tuturor măsurilor luate până în 2030, Gebrüder Weiss a instalat la locațiile sale din Europa un sistem de monitorizare a energiei pe care în anii următori îl va implementa la nivel global. Pe lângă aceasta, Gebrüder Weiss crește ponderea sistemelor de propulsie alternative în traficul greu și dezvoltă soluții cu emisii reduse de carbon pentru segmentul de transport către destinația finală (”last mile”).

În zona metropolitană a Vienei, pentru transportul local este utilizat un camion electric, iar livrările la clienții finali din Austria se realizează cu furgonete electrice. Totodată, din ianuarie 2021, unul dintre primele camioane cu hidrogen (H2) din lume funcționează în regim regulat și în Elveția. În Germania, pentru 2023 este planificată darea în exploatare a încă cinci camioane cu H2. Și în Austria, Gebrüder Weiss este angajată împreună cu partenerii și competitorii săi în demersurile de introducere în exploatare a camioanelor cu celule de combustie. Compania intenționează să investească până în 2025 aproximativ zece milioane de euro în sisteme de propulsie alternative.

Din aceeași categorie...

Back to top button