Camioane

Geely AD21, un nou concurent în lumea camioanelor electrice

Pe internet au apărut primele imagini cu AD21, primul camion electric pentru distanțe lungi al producătorului chinez Geely.

De camioane electrice pentru transporturi pe distanțe lungi se vorbește deja de ceva timp. Primul model lansat cu surle și trâmbițe a fost Tesla Semi, în 2017, dar producția sa nu a început nici în prezent.

Între timp, tot mai mulți producători de camioane, inclusiv dintre cei tradiționali, și-au anunțat intențiile pentru segmentul de camioane electrice pentru distanțe lungi. Ultimul venit este chinezul Geely AD21, a cărui prezentare oficială este programată pentru această vară.

Geely AD21, un nou concurent în lumea camioanelor electrice

Geely este un producător chinez de autoturisme și vehicule comerciale, proprietarul Volvo Cars și cel mai important acționar al Volvo Trucks. Noul camion electric cu design impresionant va fi vândut sub marca Farizon.

VEZI ȘI: Volvo FH Electric testat în premieră mondială de DHL Freight

Primele imagini au fost dezvăluite pe un site al unui furnizor al Geely. Informații neoficiale spun că AD21 va avea mai multe motoare electrice, dar și tehnologie de schimbare a bateriilor. Primele livrări sunt așteptate spre finalul anului, motivate și de restricțiile pentru camioanele diesel care sunt introduse de tot mai multe orașe din China.

Geely AD21 va fi vârful de gamă al mărcii Farizon, înființată în 2016, care vinde deja un vehicul comercial ușor electric, un autobuz urban și un camion greu alimentat cu metanol.

AD21 are o cabină de inspirație europeană, care respectă și noile reguli de lungime din UE. Designul este unul foarte aerodinamic, iar sistemul de iluminare cu benzi LED ne face să ne gândim mai degrabă la un concept decât la un produs final.

Din aceeași categorie...

Back to top button