Logistica

Gefco a finalizat achiziția IJS Global

Achiziția IJS Global de către Gefco, va avea ca rezultat o gamă sporită de servicii logistice globale, dedicate optimizării lanțurilor complexe de aprovizionare.

Fondată în 2004, IJS Global este o companie olandeză specializată în servicii de transport aerian și maritim ce are în prezent aproximativ 500 de angajați și o cifră de afaceri realizată în 2014 de 160 milioane euro. Compania oferă clienților săi o acoperire la nivel global, datorită prezenței sale operaționale în 16 țări, cu centre de expertiză în Regatul Unit al Marii Britanii, Țările de Jos, Australia, China și Asia de Sud- Est, precum și în Statele Unite ale Americii.

Rețeaua operațiunilor IJS Global vine în completarea rețelei Gefco, care cuprinde în prezent patruzeci de țări. Această achizitie va permite în mod special Grupului GEFCO să își dezvolte prezența în două zone principale de transport industrial: China și Asia de Sud-Est pe de o parte, și SUA pe de altă parte. De asemenea, va facilita extinderea rețelei europeane a Gefco, printr-o prezență sporită în Marea Britanie, Țările de Jos și Germania, obținând în același timp un punct de sprijin pe piața australiană.

Gefco a finalizat achiziția IJS Global

Dincolo de extinderea acoperirii geografice, Gefco își va spori și mai mult serviciile de logistică și transport, datorită expertizei deținute de IJS Global pe segmentul expedițiilor intercontinentale aeriene și maritime. Infuzia competențelor celor două companii va extinde gama de solutii logistice oferite clienților internaționali, variind de la transportul multimodal la depozitare, reprezentare vamală și fiscală, precum și gestionarea coordonării în mod integrat a lanțurilor complexe de aprovizionare.

Mai mult, adiția clientilor IJS Global la portofoliul actual al Gefco, accelerează diversificarea acestuia fără a pierde din vedere focusul continuu asupra activităților logistice de bază.

Această operațiune este, prin urmare, pe deplin aliniată cu strategia de dezvoltare externă a Grupului Gefco. În plus față de dezvoltarea la nivel geografic și internațional, precum și diversificarea întregului sector de business, această strategie urmărește să creeze premisele unui plan ambițios de creștere până în 2020, cu scopul consolidării poziției de actor global în domeniul logisticii.

Angajamentul dintre Gefco și IJS Global va permite clienților și partenerilor de afaceri un acces facil la principalele fluxuri comerciale de pe piață: schimbul comercial între Asia de Sud-Est și Statele Unite; tranzacțiile în interiorul Asiei de Sud-Est; tranzacțiile între Europa și Asia de Sud-Est. Grupul deține statutul de Operator Economic Autorizat (AEO) în Europa și va fi capabil să deservească peste 150 de țări și mai mult de 350 de destinații, oferind astfel agenților strategici și furnizorilor noi oportunități comerciale.

În plus, consolidarea expertizei pe sectorul logistică, împreună cu dimensiunea globală a Grupului Gefco, reprezintă o oportunitate pentru schimbul de bune practici și dezvoltarea profesională a echipelor IJS Global și Gefco.

Tranzacția va intra în vigoare imediat după îndeplinirea tuturor formalităților obișnuite de reglementare.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

Din aceeași categorie...

Back to top button