Sustenabilitate

Geis Group testează un camion electric MAN eTGM

Furnizorul de servicii logistice Geis Group a început să testeze un camion electric MAN eTGM în operațiunile sale din Germania.

Geis folosește un model electric de serie mică MAN eTGM 26.360, pentru curse între centrul său logistic din Gochsheim și fabrica din Schweinfurt a unui client.

Geis Group testează un camion electric MAN eTGM

Camionul electric va parcurge această distanță scurtă de câteva ori pe zi, călătorind în total pe o distanță de aproximativ 60-70 km.

Astfel, autonomia teoretică a lui MAN eTGM, de aproximativ 190 km, este suficientă pentru câteva zile de operare. Camionul are o baterie de 185 kWh și un motor de 360 CP.

VEZI ȘI: Viitorul camion electric MAN va putea parcurge zilnic până la 800 km

”În prezent, lucrăm într-un singur schimb, astfel încât ne permitem să reîncărcăm complet bateriile în 10 ore, cu ajutorul unei prize deja existente. eTGM este foarte potrivit pentru această aplicație: este distractiv de condus, nu are emisii locale și este foarte silențios”, a declarat Christian Hackl, șef de flotă la Geis.

MAN eTGM este primul camion electric testat de Geis Group, care își propune să devină o companie neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2040. În viitor, Geis va testa și alte modele electrice, pentru a vedea care se potrivesc cel mai bine cu operațiunile sale.

Din aceeași categorie...

Back to top button