Utilitare ușoare

General Motors a finalizat în timp record producția modelului BrightDrop EV600

Autoutilitara electrică BrightDrop EV600 a devenit cel mai rapid vehicul construit, de la concept la comercializare, din istoria General Motors.

BrightDrop, start-up-ul tehnologic al lui General Motors care vrea să revoluționeze livrările comerciale pe ultimul kilometru, a anunțat finalizarea primelor versiuni de producție ale autoutilitarei electrice EV600.

General Motors a finalizat în timp record producția modelului BrightDrop EV600

Pentru a atinge această etapă, BrightDrop colaborează cu un partener din SUA pentru producția inițială în serie redusă, până la finalizarea conversiei uzinei CAMI din Ingersoll, Canada. Astfel, CAMI va deveni locul de producție la scară largă a autoutilitarei electrice BrightDrop EV600 începând cu noiembrie 2022.

Dezvoltarea modelului BrightDrop EV600 în doar 20 de luni a fost posibilă grație platformei extrem de flexibile a bateriei Ultium de la GM, a proceselor inovatoare de dezvoltare virtuală stabilite prin programul GMC HUMMER EV și abordarea agilă a dezvoltării producției. Rezultatul a fost obținut în ciuda întârzierilor din lanțul de aprovizionare global.

VEZI ȘI: Tevva a prezentat primul camion electric de 7,5 tone dedicat pieței britanice

„Prezența primelor noastre vehicule electrice pe stradă într-un timp record înainte de un alt sezon de livrare de vârf este cel mai bun cadou pe care l-am putea primi în acest an, mai ales când luăm în considerare problemele din lanțul de aprovizionare cu care se confruntă lumea în acest moment”, a declarat Travis Katz, președintele BrightDrop și CEO.

BrightDrop EV410
De asemenea, BrightDrop a anunțat introducerea unui nou membru în gamă, EV410 – o autoutilitară electrică de dimensiuni medii concepută pentru livrări pe distanțe scurte și mai frecvente.

BrightDrop EV410 combină multe din caracteristicile lui EV600, având un volum de încărcare de peste 11,3 de metri cubi, un ampatament mai scurt cu puțin peste 3.800 mm și o lungime de sub 6,09 metri.

General Motors a finalizat în timp record producția modelului BrightDrop EV600

Această nouă autoutilitară electrică de dimensiuni medii este manevrabilă, are o rază mică de întoarcere și poate fi parcată într-un spațiu de dimensiuni standard – o caracteristică cheie pentru a reduce congestia străzilor în zonele urbane.

Potrivit pentru livrări rapide și uloare sau ca vehicul de service, EV410 oferă versatilitate pentru o multitudine de cazuri de utilizare cu zero emisii.

Cu o greutate totală de sub 4.500 de kg, EV410 are o autonomie estimată de până la 420 km (250 de mile) cu o singură încărcare. Autoutilitara vine în standard cu o multitudine de sisteme de siguranță de la senzori de parcare față și spate, frânare automată de urgență și asistent a unghiului mort la virare până la sistem de securitate cu senzori de mișcare pentru a ajuta la menținerea siguranței mărfurilor.

Verizon, unul dintre cei mai mari operatori de flote din SUA, este primul client care va integra EV410 în flota sa de întreținere și service mobil.

BrightDrop intenționează să înceapă producția EV410 în 2023 la fabrica de producție CAMI.

Din aceeași categorie...

Back to top button