ȘtiriUtilitare ușoare

General Motors a prezentat sistemul BrightDrop la CES 2021

General Motors a prezentat în cadrul CES 2021, organizat online, sistemul BrightDrop, format dintr-o autoutilitara electrică EV600 și paletul electric EP1.

CES 2021 are loc online, iar publicul larg poate participa la discuțiile și evenimentele pregătite de organizatori. La fel ca în ultimii ani, producătorii auto profită de evenimentul din Las Vegas, iar General Motors a pregătit o surpriză pentru sectorul de transport.

General Motors a prezentat sistemul BrightDrop la CES 2021

Denumit BrightDrop, sistemul celor de la GM este unul format din autoutilitara electrică EV600 și paletul electric EP1. Nimeni nu se aștepta ca GM să facă o astfel de mutare, mai ales că producătorul american a anunțat parteriatul cu FedEx pentru dezvoltarea acestui produs.

Mai mult decât atât, GM spune că dacă lucrurile decurg într-un ritm normal, sistemul BrightDrop va ajunge în depozitele FedEx încă de la finalul acestui an.

Autotilitara electrică ar urma să ofere o autonomie de circa 400 de kilometri. Bateria ar urma să poată înmagazina 270 de kilometri în doar o oră la o priză rapidă de 120 kW. EV600 va avea un volum de transport de 17 metri cubi și o masă totală maximă autorizată de 4.5 tone.

VEZI ȘI: Rheinmetall obține o comandă importantă din partea Daimler în sectorul alimentării cu hidrogen

Autoutilitara va fi echipată cu un sistem de parcare, cu frânare automată și cu un sistem pentru menținerea benzii de rulare. La interior va există un ecran central de 13.4 inch, uși culisante și o portieră cu deschidere automată pentru zona cargo.

General Motors a prezentat sistemul BrightDrop la CES 2021

FedEx nu va fi singurul client, însă va fi primul. Din 2022, GM ar urma să comercializeze utilitara electrică și către alte companii.

Paletul motorizat este și el electric și poate transporta greutăți de până la 90 de kilograme, volumul maxim fiind de 0.65 de metri cubi. Acești paleți vor fi utilizați atât la nivelul depozitelor, cât și la livrările finale.

În depozite, GM deja a realizat o serie de teste, iar angajații care au beneficiat de serviciile acestui palet electric spun că au manipulat cu până la 25% mai multe colete.

Din aceeași categorie...

Back to top button