GreenZoneTop News

GEODIS cumpără 200 de vehicule IVECO alimentate cu biogaz

Compania de transport și logistică GEODIS a semnat un contract pentru achiziția a 200 de vehicule IVECO NP pentru livrări urbane. Vehiculele care vor fi alimentate cu biogaz vor fi livrate până la sfârșitul anului 2021.

Filiala GEODIS din Franța a comandat 107 utilitare IVECO Daily CNG și 93 de camioane Eurocargo CNG, care reduc emisiile de CO2 cu până la 95% prin alimentarea cu biogaz. De asemenea, față de vehiculele diesel Euro VI-E, emisiile de particule fine sunt reduse cu 95%, iar cele de oxizi de azot cu 90%.

GEODIS cumpără 200 de vehicule IVECO alimentate cu biogaz

Noile vehicule intră în categoria de emisii Crit’Air 1 și sunt certificate Pieck Quiet Truck 71 dB, putând fi folosite pentru livrări silențioase la orice oră.

GEODIS își propune să ofere doar livrări fără emisii de carbon în 35 de metropole franceze (peste 150.000 de locuitori) până în 2023. IVECO este lider al pieței franceze de vehicule comerciale cu sisteme de propulsie alternativă, cu o cotă de piață de aproape 60%.

VEZI ȘI: IVECO S-WAY NP alimentat cu Bio-LNG va deschide cursele FIA ETRC

”Investiția marchează un nou pas în reducerea impactului activităților Geodis asupra mediului. Sperăm să ajutăm la decarbonizarea sectorului, în special prin eliminarea emisiilor la livrările pe ultima milă. Ne concentrăm atenția pe logistica urbană”, a declarat Marie-Christine Lombard, președinte al GEODIS.

”Salutăm angajamentul Geodis și încrederea plasată în marca noastră. IVECO a crezut de mult timp în tehnologia gazului natural, cererea fiind tot mai mare în Franța și Europa. Această soluție îndeplinește obiectivele de protejare a sănătății, climatului și calității vieții din orașe”, a spus și Emilio Portillo, director general al IVECO Franța.

Din aceeași categorie...

Back to top button