Dakar RallyȘtiri

Gerard De Rooy bifează a doua victorie consecutivă în Dakar 2017

Liderul echipei Petronas De Rooy Iveco a reușit a doua victorie consecutivă în ediția din acest an a Dakar-ului și urcă pe prima poziție la general.

Vremea rea i-a forțat pe organizatorii Dakar Rally să anuleze a doua parte a etapei cu numărul 5 desfășurată vineri. În urma acestei decizii, Gerard De Rooy a reușit să se impună în etapa a V-a a rally raid-ului, bifând a doua victorie consecutivă în Dakar 2017.

Gerard De Rooy bifează a doua victorie consecutivă în Dakar 2017

​​​​​​​​​​Cei 438 de kilometri dintre Tupiza și Oruro au fost programați în doua secțiuni diferite, însă din cauza ploilor abundente și a grindinei, organizatorii au fost nevoiți să anuleze a doua parte a etapei. Grație unui pilotaj fară greșeală și a performanțelor camionului său, Gerard de Rooy și-a adjudecat o victorie foarte importantă, mai ales că Dakar-ul ajunge imediat la jumătatea sa. Olandezul a condus de la începutul etapei și a rămas în fruntea clasamentului la categoria camioane până la finalul zilei. Acesta a încheiat etapa cu un timp de 2 ore și 39 minute, cu aproape 12 minute mai rapid decât Eduard Nikolaev (Kamaz) care s-a clasat pe locul secund.

A doua victorie consecutivă îl propulsează pe liderul echipei Petronas De Rooy Iveco, în topul clasamentului general pentru prima dată în 2017, și asta în ciuda faptului că în etapa a 3-a De Rooy a întâmpinat unele probleme cu anvelopele Goodyear.

VEZI ȘI: Gerard De Rooy reușește prima victorie de etapă în Dakar 2017

Ton van Genugten a avut probleme în prima parte a etapei, acesta rămânând blocat în noroiul format după a doua repriză consecutivă de ploaie abundentă. Iveco Trakker cu numărul de concurs 507 a pierdut patru ore, șansele sale de a ajunge în top 10 diminuându-se considerabil, deși mai este încă jumătate de competiție în față.

Wuf van Ginkel și echipajul său s-au pierdut în diferite părți ale specialei și l-au ajutat pe Van Genugten, acest lucru costându-i timp. Aceștia au terminat etapa în 3 ore și 57 minute.

La finalul etapei, Van Ginkel și Van Genugten au mai primit și o penalizare de timp de două ore.

Nici pilotul celui de-al doilea Iveco Powerstar aflat în competiție, argentinuatul Federico Villagra, nu a avut o zi prea bună.

Clasament general (după etapa a 5-a)
1.Gerard De Rooy (Iveco Powerstar)
2.Eduard Nikolaev (Kamaz)
3.Dimitry Sotnikov (Kamaz)

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button