Gerard De Rooy și-a consolidat poziția de lider în Dakar 2016

Gerard De Rooy și-au consolidat poziția de lider în Dakar 2016

După o nouă zi excelentă pe una din cele mai dificile probe, cu nisip și dune, în care navigarea a jucat un rol esențial, Gerard de Rooy și Iveco au reușit să se detașeze la general, chiar dacă au terminat etapa pe a doua poziție.

Munții de nisip, caracteristică „must-have” a competiției, au zdrobit speranțele multor participanți în cadrul celei de-a zecea etape a Dakar Rally desfășurată între Belen și La Roija. Nu același lucru se poate spune și despre piloții echipei Petronas De Rooy Iveco care au reușit clasări foarte bune la finalul de etapă.

Etapa a debutat cu un start interesant, cu top 10 mașini, 5 camioane și 5 motociclete. Astfel, De Rooy, Villagra și Van Genugten de Iveco respectiv Karginov și Nikolaev de la Kamaz, au început etapa cu o oră înaintea celorlalte camioane.

Gerard De Rooy și-a consolidat poziția de lider în Dakar 2016

Deși Van Genugten și Villagra, se aflat la jumătatea etapei pe primele două locuri, aceștia s-au pierdut în ultima secțiune a traseului, trecând linia de sosire la 1:38 ore respectiv 52:00 minute lui De Rooy.

Kamaz-urile au întâmpinat mai multe probleme și de aceea De Rooy a avut o zi bună, reușind să mărească ecartul dintre el și locul doi în clasamentul general, în ciuda faptului că a terminat etapa pe locul 2, în spatele lui Pascal De Baar aflat la volanul singurului Renault Trucks K rămas în competiție după ce, al doilea camion al echipei Mammoet Racing a luat foc într-una din etapele de începutul ale Dakar-ului.

VEZI ȘI: Gerard De Rooy câștigă a 8-a etapă și duce Iveco în fruntea Dakar

Experimentatul pilot spaniol Pep Vila, la volanul unui Iveco Trakker a terminat etapa pe a 11 poziție la 1:11:04 s în spatele liderului. În urma rezultatului obținut, acesta a reușit să urce câteva etape la general și să se apropie de piloții din Top 10. După zece etape scurse din Dakar Rally 2016, Pep Vila este pe poziția 11 la 15 minute în spatele competitorului d epe locul 10.

Kamaz-urile piloților Nikolaev și Karginov, care au luat startul odată cu cele trei camioane Iveco, au terminat traseul dintre Belen și La Rioja la mai bine de 3 ore și jumătate în spatele lui Gerard de Rooy, pierzând astfel orice șansă la victorie.

După cea de-a zecea etapă din Dakar, Gerard de Rooy s-a distanțat la general, între el și airat Mardeev (Kamaz Mastet Team) fiind diferență de peste o oră și un sfert.

Pilotul argentinian, „Coyote” Villagra (Petronas De Rooy Iveco), se află pe a doua poziție în clasamentul general iar Ton van Genugten, pe locul 5, în spatele lui Hans Stacey pe MAN.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Follow #infotrucker