Știri

Germania: 20 de șoferi de camion amendați pentru că n-au format culoar unic de salvare

Poliția din Fulda a amendat 135 de șoferi, din care 20 de șoferi de camion, cu sume cuprinse între 200 și 320 de euro, pentru că n-au format culoar unic de salvare în caz de accident pe autostradă.

Duminică, 14 iunie, a fost o zi extrem de aglomerată pe autostrăzile A4, A5 și A7 în landul german Hesa. Fiind o sărbătoare regională, traficul a crescut considerabil în această perioadă, iar poliția din Fulda a fost nevoită să intervină pentru a debloca autostrăzile.

Germania: 20 de șoferi de camion amendați pentru că n-au format culoar unic de salvare

Pe autostrăzile A4, A5 și A6 din triunghiul Kirchheimer s-au creat numeroase ambuteiaje și incidente care au dus la formarea unor cozi de peste 7 kilometri. Poliția din Fulda a intervenit la locurile incidentelor și toată intervenția a fost filmată cu camerele montate pe una din mașinile de intervenție.

În urma analizei materialului video, s-a constatat că 135 de șoferi nu au respectat legislația privind formarea culoarului unic de salvare în caz de ambuteiaje sau accidente pe autostradă și li s-au întocmit procese verbale de contravenție.

Amendat în acest caz, conform noului Cod Rutier care a intrat în vigoare în luna aprilie 2020, este între 200 și 320 de euro, permisul se suspendă pentru o lună și se dau și două puncte de penalizare. Dintre cei 135 de șoferi care au încurcat intervenția forțelor de poliție, salvare și pompieri, 20 au fost șoferi de camion. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de aproximativ 27.000 de euro.

VEZI ȘI: Interdicția utilizării stației radio CB la volan, în Germania, a fost amânată

Poliția germană reamintește încă o dată șoferilor că în caz de accidente rutiere, timpul de intervenție pentru salvarea celor implicați este crucial și că orice secundă pierdută poate duce la decesul persoanelor accidentate.

În regiunea Hesa, acesta a fost cel mai mare număr de procese verbale întocmit într-o singură zi pentru același tip de contravenție.

 

Din aceeași categorie...

Back to top button