Știri

Germania a început lucrările la segmentul electrificat de pe autostrada A1

Au fost montate primele elemente ale liniilor aeriene de contact ale segmentului electrificat de pe autostrada A1 între Lübeck și Reinfeld.

Montarea liniilor aeriene de contact, care aduc puțin cu sistemul similar folosit de tramvaie în oraș, se face pe prima bandă din dreaptă a autostrăzii.

Germania a început lucrările la segmentul electrificat de pe autostrada A1

Guvernul german finanțează segmentul electrificat de test, al treilea din Germania, cu suma de 14 milioane de euro.

În paralel cu instalarea liniilor aeriene de contact se montează și redresoarele pentru substații electrice care transformă curentul alternativ din rețeau publică în curent continuu cu o tensiune de 670 volți.

Conform estimărilor, tronsonul electric cu o lungime de 5 kilometri va fi funcțional în luna mai a acestui an.

Ministerul Federal al Transporturilor și Infrastructurii Digitale vrea să testeze eficiența acestora și funcționalitatea în transportul rutier de mărfuri.

Conform Ministerului Federal pentru Mediu aproximativ 5.000 de kilometri de autostradă, din totalul de 13.000 km, se pretează pentru transformarea lor în autostradă electrificată.

Pe acest segment vor fi folosite cinci din cele 15 camioane Scania cu pantografpe care producătorul suedez le pune la dispoziție în acest proiect amplu.

VEZI ȘI: Salariul minim din Germania este valabil și pentru șoferii de camion străini

Este vorba de camioane electrice care vor folosi sistemul de alimentare cu energie de la liniile aeriene și pentru încărcarea completă a bateriei, care să permită continuarea transportului până la destinație.

Ideea principală a acestui proiect este de a găsi soluții mai puțin poluante în viitor pentru transportul rutier de mărfuri.

Conform unei prognoze a guvernului pentru perioada următoare, până în 2030, doar o cincime din creșterea nevoilor de transport va putea fi satisfăcută de transportul feroviar.

Astfel soluția unor autostrăzi electrificate poate fi viabilă, mai ales dacă energie provine din surse regenerabile.

Guvernul german a confirmat alocarea unui buget substanțial pentru acest proiect în următorii trei ani.

Din aceeași categorie...

Back to top button