In Focus

Germania a introdus Olanda pe lista țărilor cu risc ridicat

Germania a introdus Olanda pe lista țărilor cu risc ridicat. Șoferii de camion sunt exceptați de la testare dacă stau mai puțin de 72 de ore în Germania sau doar tranzitează această țară.

Începând de pe 6 aprilie, ora 00:00, Germania a introdus Olanda pe lista țărilor cu risc ridicat, lucru care are consecințe și asupra transportului rutier de mărfuri.

Germania a introdus Olanda pe lista țărilor cu risc ridicat

Astfel, în ceea ce privește obligativitatea testării există unele excepții pentru sectorul de transport. Mai exact, șoferii de camion sau alți angajați din sectorul de transport nu au nevoie de un test COVID negativ la intrare în Germania, dacă petrec mai puțin de 72 de ore pe teritoriul acestui stat. Această excepție se aplică și în cazul angajaților din transport care, spre exemplu, trebuie să călătoarescă în Germania pentru a prelua sau repara un camion.

În cazul obligativității prezentării unui test COVID negativ, acesta nu trebuie să fie mai vechi de 48 de ore la intrarea în Germania. Testele acceptate sunt cele PCR, cele rapide antigen și auto-testele, acesta din urmă sub supraveghere și cu certificare.

Șoferii de camion care intră în Germania din țări aflate pe lista celor cu risc ridicat și vor să tranziteze teritoriul acestei țări sunt exceptați de la măsura testării, respectiv a înregistrării online.

Și în cazul înregistrării online există excepții pentru șoferii de camion sau alți lucrători din sectorul de trasnport rutier. Astfel, cei care stau pe teritoriul german mai puțin de 24 de ore în Olanda și Germania. Pentru perioade de ședere mai lungi de 24 de ore este obligatorie înregistrarea online înainte de a intra în Germania.

VEZI ȘI: Germania a scos de pe lista țărilor cu variante de virus Cehia, Slovacia și zona Tirol

Ca șofer, poți petrece noaptea în Germania (pauza de odihnă zilnică), dar orele petrecute peste noapte sunt calculate din cele 24 de ore (obligația înregistrării online) și 72 de ore (obligația testării).

Înregistrarea online
În ceea ce privește înregistrarea online, formularul de înregistrare solicită introducerea unei adrese de carantină din Germania. Șoferii străini nu trebuie să introducă o adresă. Cu toate acestea, deoarece este un câmp obligatoriu care trebuie completat, Institutul Robert-Koch (RKI), care gestionează platforma de înregistrare online, indică faptul că șoferii pot indica (prima) adresă de încărcare/descărcare în Germania într-un astfel de caz.

Evident, înregistrarea trebuie făcută înainte de a intra în Germania.

Este posibil ca înregistrarea online să nu fie posibilă din cauza lipsei de echipament tehnic sau să nu funcționeze temporar. În acest caz, trebuie să fie completat un formular fizic.

Din aceeași categorie...

Back to top button