Germania a lansat “Programul rabla” pentru camioane

Germania a lansat “Programul rabla” pentru camioane
Companiile de transport din Germania pot primi prin până la 15.000 de euro pentru achiziția unui camion nou Euro VI, prin “Programul rabla” pentru camioane.

Pentru Ministerul Transporturilor din Germania, una din soluțiile pentru a reduce emisiile de CO2 în transportul rutier de mărfuri este reînnoirea flotelor, astfel că, a lansat ”Programul rabla” pentru camioane, prin care companiile pot să-și reînnoiască flota.

Germania a lansat “Programul rabla” pentru camioane

Astfel, toate companiile pot primi o sumă de până la 15.000 de euro pentru achiziția unui camion nou care corespunde standardului de poluare Euro VI, dacă casează un camion cu Euro III, IV sau V.

De asemenea, companiile mai pot primi și o primă de până la 5.000 de euro pentru achiziția de tehnologie inteligentă pentru remorci și semiremorci (de exemplu soluții pentru măsurarea presiunii în pneuri, elemente aerodinamice sau orice alte tehnologii care ajută la reducerea consumului de combustibil).

Potrivit lui Andreas Scheuer, această finanțare are un impact și asupra siguranței rutiere. Camioane noi înseamnă camioane sigure și, în plus, finanțarea este condiționată de instalarea obligatorie a unui sistem de asistență pentru virarea la dreapta pe camion. Conform unui studiu, în Germania camioanele sunt “responsabile” de un sfert din emisiile de CO2 în trafic.

VEZI ȘI: Șoferii trebuie să aibă un test COVID negativ la intrare în Franța sau Marea Britanie

Acest program se desfășoară în paralel cu alte programe menite să contribuie la reducerea emisiilor, precum achiziția de camioane electrice sau pe hidrogen sau transferul transportului de mărfuri pe șine sau apă.

Tot în cadrul acestui program, în primul trimestru din 2021 va începe și o acțiune de finanțare a autorităților locale care vor să schimbe flota de vehicule care lucrează în serviciile publice precum pompieri sau colectarea deșeurilor.

Follow #infotrucker