In Focus

Germania a lansat un program de finanțare al camioanelor alimentate cu gaz natural și electrice

Ministerul Transporturilor și Infrstructurii Digitale din Germania a comunicat și confirmat lansarea unei scheme de finanțare a camioanelor alimentate cu gaz natural și electrice.

Introducerea unor stimulente economice de încurajare a achiziției de camioane cu emisii reduse de CO2 a declanșat un plan la scară în toată Europa de Vest.

Germania a lansat un program de finanțare al camioanelor alimentate cu gaz natural și electrice

Astfel, după Franța, Italia și Spania, Germania, cea mai mare piață europeană de vehicule comerciale grele, a anunțat lansarea unui program de finanțare al camioanelor eficiente din punct de vedere energetic și/sau cu emisii reduse de CO2.

Conform noul ministrul federal al transporturilor, Andreas Scheuer, acesta urmează să fie publicat în Monitorul Oficial în cursul acestei luni.

Cu doar câteva zeci de înmatriculări în 2017, comparativ cu Italia (400 unități), Spania (400 unități) sau Franța (800 unități), Germania era ultima piața majoră din UE (exceptând Marea Britanie) care nu avea implementată o metodă de stimulare a achiziției de camioane eficiente energetic și prietenoase cu mediul.

“Toată lumea beneficiază de această schimbare – expeditorii de mărfuri, mediul înconjurător și locuitorii unor drumuri deosebit de poluate”, a spus ministrul federal al transporturilor, Andreas Scheuer.

Programul are un bugetul total anual de 10 milioane de euro și este limitat pentru o perioadă de 3 ani (perioada 2018 -2020).

VEZI ȘI: ATP Motors este cel mai noul distribuitor Ford Trucks în România

În program sunt eligibile toate vehiculele comerciale de peste 7.5 tone alimentate cu gaz natural (LNG și CNG) și electrice.

Acestea trebuie, de asemenea, să depășească nivelul de protecție a mediului cerut de standardele Uniunii la momentul achiziției sau, în absența unor astfel de standarde, să îmbunătățească protecția mediului.

Astfel, companiile de transport care se vor înscrie în acest program, vor primi:

– camioane peste 7.5 tone alimentate cu CNG – 8.000 euro
– camioane peste 7.5 tone alimentate cu LNG – 12.000 euro
– camioane electrice între 7.5 tone și 12 tone – 12.000 euro
– camioane electrice peste 12 tone – 40.000 euro

Finanțarea maximă primită de o companie de transport este de 500.000 de euro per an.

BMVI a anunțat că finanțarea va fi acordată pe principiul “primul venit, primul servit”, iar înscrierea în program se face online pe site-ul BAG – https://antrag-gbbmvi.bund.de/

Companiile trebuie să se înscrie în program înainte ca vehiculele să fie comandate.

Începând cu 1 ianuarie 2019, camioanele și vehiculele comerciale electrice vor fi scutite complet de plata taxelor de drum, ceea ce înseamnă o reducere a taxelor de minim 5.000 de euro pentru un singur vehicul comercial de peste 7.5 tone.

În prezent, aproximativ 11.800 de utilitare comerciale electrice sunt scutite de plata taxelor în Germania.

Din aceeași categorie...

Back to top button