Germania a modificat legislația asigurărilor de camioane

Germania a modificat legislația asigurărilor de camioane
Germania a modificat legislația asigurărilor de camioane, astfel că, în cazul unui accident, asigurarea capului tractor va suporta în întregime daunele.

Începând de astăzi, 17 iulie, dacă un camion cu semiremorcă provoacă un accident, despăgubirile vor fi plătite de asigurarea proprietarului capului tractor.

Germania a modificat legislația asigurărilor de camioane

Asta după ce în ultimii 10 ani situația în Germania era mult mai complicată, în cazul unui accident asigurarea pentru capul tractor și asigurarea pentru semiremorcă trebuiau să-și împartă costurile în caz de accident.

VEZI ȘI: Hyzon Motors va lansa în Europa un camion alimentat cu hidrogen, bazat pe modelul DAF XF

Conform noilor prevederi legislative, asiguratorul semiremorcii va trebui să despăgubească în cazul unui incident doar dacă accidentul s-a produs din cauza unor probleme la semiremorcă, de exemplu, în cazul unei explozii de cauciuc.

Noile modificări ale legii asigurărilor înseamnă mai puțină birocrație pentru companiile de transport și logistică, dar și costuri mai mici cu primele de asigurare pentru cap tractor și semiremorcă.

Începând cu data intrării în vigoare (17 iulie 2020), toate companiile de asigurări din Germania au anunțat prime mai mici pentru asigurarea semiremorcilor în caz de accidente.

Follow #infotrucker