Germania a prelungit controalele la granița cu Austria până în noiembrie 2019

Germania a prelungit controalele la granița cu Austria până în noiembrie 2019
Germania a prelungit controalele la granița cu Austria, ceea ce va duce în continuare la îngreunarea traficului pentru camioane.

Comisia Europeană a cerut revenirea la condiții normale fără controale în spațiul Schengen, solicitarea fiind programată să se aplice încă din noiembrie 2017.

Germania a prelungit controalele la granița cu Austria până în noiembrie 2019

Poliția germană vrea și ea să elimine punctele fixe de control, motivând că cei care încalcă reglementările știu deja unde se află aceste puncte și le ocolesc.

Asociația de transport și logistică bavareză LBT a spus că aceste controale vamale reprezintă o problemă majoră pentru companiile de transport care nu-și pot planifica rutele și durata transportului din cauza ambuteiajelor care se crează în urma controalelor.

În plus, acesta este și un factor care duce la creșterea numărului de accidente rutiere. Astfel, pe autostrada A3, la Pocking în zona Passau, se creează permanent ambuteiaje.

În schimb, localnicii din Neuburg am Inn au ieșit în stradă pentru că peste 1000 de camioane tranzitează zilnic localitatea pentru a evita controalele.

VEZI ȘI: Sfaturi utile pentru a rămâne sănătos și în formă atunci când ești șofer de cursă lungă

Reprezentantul poliției din Bayern a spus că în locul acestor controale fixe la graniță sunt mult mai utile controalele mobile.

Din decembrie 2016 există trei puncte de control vamal la graniță care solicită aproximativ 600 de angajați și care nu pot efectua alte sarcini mai importante. Poliția din Bayern a mai spus că oricum nu pot exista controale eficiente ținând cont că granița cu Austria are 650 km.

O dată cu criza refugiaților din 2015, Germania a fost primul stat din Uniunea Europeană care a introdus controale la graniță.

Ministrul de interne Horst Seehofer a prelungit această stare până în luna noiembrie 2019, ceea ce este în conformitate cu reglementările UE atunci când ordinea publică sau siguranța internă este pusă în pericol.

În același timp, în Franța, Danemarca, Austria și Norvegia se discută despre introducerea unor puncte de control în spațiul Schengen în zona de frontieră.

Follow #infotrucker