In Focus

Germania a renunțat la ridicarea anumitor restricții privind cabotajul

Ministerul Transporturilor din Germania a revenit asupra deciziei de ridicare a anumitor restricții privind cabotajul, după ce a încheiat un pact în ceea ce privește transportul rutier de mărfuri cu cele mai importante asociații ale transportatorilor germani.

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Digitale (BMVI) a încheiat un pact cu cinci dintre cele mai importante asociații ale transportatorilor din Germania (AMÖ, BGL, BIEK, DSLV, BWVL) pentru a se asigura că nu vor exista sincope în ceea ce privește aprovizionarea populației cu bunuri de strictă necesitate, dar și cu produse medicale sau combustibili.

Prin acest pact, cele mai importante cinci asociații care reprezintă interesele transportatorilor din Germania au dat asigurări guvernului federal că nu vor fi probleme pe perioada stării de urgență și a crizei declanșate de epidemia de coronavirus.

În schimb, BMVI a revenit asupra ridicării anumitor restricții în ceea ce privește cabotajul pentru transportul bunurilor de strictă necesitate, alimente, medicamente și combustibili, după ce această măsură a nemulțumit transportatorii germani.

Reprezentanții acestora afirmaseră că toate companiile care nu avea clienți din domeniile favorizate pot să-și pună la dispoziție flotele pentru a asigura transportul bunurilor necesare, iar ministrul Andreas Scheuer a dat asigurări că pentru astfel de transporturi vor fi folosite companiile locale. Revenirea asupra ridicării restricțiilor a fost parte a înțelegerii încheiate cu asociațiile AMÖ, BGL, BIEK, BWVL și DSLV.

VEZI ȘI: 23 centre de distribuție aprovizionează zilnic peste 3.000 de magazine din România

În acest pact, reprezentanții celor cinci asociații își iau angajamentul că vor aloca toate resursele logistice pentru a aproviziona Germania cu toate cele necesare în această perioadă și că vor lucra non-stop în această perioadă, inclusiv în weekenduri pentru ca totul să se desfășoare normal.

În schimb, reprezentanții Ministerului Transporturilor au dat asigurări că vor lua toate măsurile necesare pentru ca transportul rutier de mărfuri să fie afectat cât mai puțin în această perioadă de criză și că va oferi susținere tuturor companiilor cu probleme din Germania.

De asemenea, ministrul Scheuer a spus că va intensifica controalele în punctele de parcare și zonele de odihnă pentru ca șoferii să beneficieze aici de cele mai bune și sigure condiții în ceea ce privește facilitățile sanitare, restaurante și puncte de alimentare.

La începutul acestei săptămâni, liberalii germani i-au cerut și ei ministrului transporturilor să mențină restricțiile de cabotaj în Germania, în vigoare din 2010, motivând că țara are o capacitate suficientă pentru a rezolva intern toate problemele.

Din aceeași categorie...

Back to top button