Germania a ridicat unele restricții privind cabotajul până pe 20 septembrie

Germania a ridicat unele restricții privind cabotajul până pe 20 septembrie
Pentru a facilita transportul bunurilor de strictă necesitate, dar și al carburanților, Ministerul Transporturilor din Germania a ridicat unele restricții privind cabotajul până la 20 septembrie 2020.

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Digitale (BMVI) a ridicat o parte din restricțiile privind cabotajul, pentru a se putea asigura necesarul și disponibilitatea la scară largă a bunurilor de utilitate cotidiană de larg consum, a produselor medicale și a combustibililor, prin modificarea Capitolul III din Reg. (UE) Nr. 1072/2009.

Germania a ridicat unele restricții privind cabotajul până pe 20 septembrie

Cu alte cuvinte, transportul național al bunurile menționate mai sus poate fi efectuat și de companii din afara Uniunii Europene sau a spațiului Schengen, inclusiv de companii de transport din România.

VEZI ȘI: ELVIS solicită suspendarea taxei de drum pentru camioane în Germania

Astfel, până pe data de 30 septembrie 2020 și doar în anumite condiții, Germania renunță la unele prevederi legate de obținerea autorizațiilor și de cabotaj:

Această prevedere se aplică doar pentru transportului:

  • de alimente pentru uz cotidian, în special alimente și mâncare pentru animale, între facilitățile de producție, depozite și magazine;
  • produse medicale, în special cele care pot ajuta la prevenirea răspândiri COVID-19, a produselor destinate luptei împotriva coronavirus, a produselor dezinfectante, echipament de protecție, aparatură medicală și alte lucruri considerate de importanță majoră pentru combaterea pandemiei;
  • combustibili;

Transportul se face obligatoriu cu documentele de însoțire a mărfii conform Art. 7 (1) Nr. 3 din Legea Transportului Rutier (GüKG), precum și o copie a contractului dintre transportator și client.

Se respectă în continuare prevederile din legislația Uniunii Europene și legislațiile naționale în special a reglementări privind dimensiunile și masele maxim admise, reglementări privind asigurarea mărfii și reglementările legate de condițiile de muncă și responsabilități sociale;

Prevederile legate de timpii de condus și odihnă trebuie respectate în acord cu noile derogări temporare de la Reg. (UE) Nr. 561/2006.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.