ȘtiriTop News

Germania: Abateri la aproape fiecare al doilea camion sau autocar verificat

Poliția din Saxonia-Anhalt a depistat defecte tehnice, documente lipsă sau încălcări ale timpilor de conducere și de odihnă la aproape fiecare al doilea camion sau autocar verificat.

În perioada 6 – 12 noiembrie 2023, peste 100 de ofițeri de poliție din landul Saxonia-Anhalt au participat la săptămâna de control „Truck & Bus III” a ROADPOL, care s-a desfășurat în toate statele membre.

Scopul acestor acțiuni de control este de a crește siguranța pe drumurile din Saxonia-Anhalt pentru toți utilizatorii de drumuri.

În total, ofițerii au fost verificate 434 de vehicule comerciale, la 192 dintre acestea fiind constatate abateri, ceea ce înseamnă că aproape fiecare al doilea camion sau autocar verificat a avut probleme.

Dintre acestea, 36 au fost atât de grave încât șoferilor li s-a interzis să-și continue călătoria.

VEZI ȘI: XC13, primul motor multi-combustibil FPT Industrial

Într-unul din cazuri, un camion articulat a fost scos din trafic pe A38 după ce s-a apropiat foarte mult de camionul pe care l-a depășit. Șoferul camionului depășit a fost nevoit să frâneze și să se abată pe banda de urgență pentru a preveni o coliziune.

Conform unui test preliminar de depistare a drogurilor, șoferul care a efectuat depășirea consumase canabis, la bordul camionului fiind găsite și accesorii pentru consum.

În urma celor constatate, poliția va intensifica controalele asupra camioanelor și autocarelor în landul Saxonia-Anhalt.

Din aceeași categorie...

Back to top button