CarburantiGreenZoneTop News

Germania: Aral a deschis prima stație de încărcare a camioanelor electrice

Aral a deschis prima stație de încărcare rapidă a camioanelor electrice la benzinăria din Schwegenheim, Renania-Palatinat (Germania). Aceasta nu este doar prima stație de încărcare de acest tip pentru Aral, ci și în cadrul întregului grup BP.

Stația de încărcare este prevăzută cu două hiperîncărcătoare de ultimă generație Alpitronic Hypercharger HYC300 de 300 kW, care va permite încărcarea camioanelor electrice în timpul pauzei de condus de 45 de minute, prevăzută de lege. În plus, șoferii au acces la servicii suplimentare, cum ar fi mâncare și băutură, precum și facilități sanitare.

Germania: Aral a deschis prima stație de încărcare a camioanelor electrice

Stația de încărcare a camioanelor electrice este proiectată conform principiului drive-through, astfel încât aceste vehicule semnificativ mai lungi să poată parca lângă „pompă” cu portul de încărcare.

Benzinăria Schwegenheim se află pe B9, între granița germano-franceză și regiunea metropolitană Rin-Neckar.

VEZI ȘI: Versiune cap tractor pentru Mercedes-Benz eActros

„Acum, când tranziția către vehiculele electrice în Europa este bine avansată, asistăm și la tranziția către camioane electrice. Producătorii de camioane și operatorii de flote de camioane sunt foarte interesați de combustibilii alternativi cu emisii reduse de carbon, iar electrificarea este o opțiune atractivă. Deschiderea primei noastre stații de încărcare a camioanelor în Schwegenheim este o etapă importantă pentru Aral și pentru industrie”, spune Patrick Wendeler, CEO al Aral AG.

Peste 160.000 de camioane electrice cu baterii până în 2030

Aproximativ 1.000 de camioane electrice pe baterii au fost vândute în Germania în 2021, potrivit ACEA. În Europa, camioanele electrice cu baterii din segmentul mediu și greu vor ajunge la 28.648 și, respectiv, 160.561 de unități până în 2030. Penetrarea camioanelor electrice cu baterii va fi cea mai mare în Germania, cu 48,2% în segmentul mediu și 43% în segmentul greu, arată cu raport al Research and Markets.

Daimler Truck, unul dintre cei mai mari producători de vehicule comerciale din lume, care a lansat pe piață camionul electric cu baterii Mercedes-Benz eActros pentru transportul greu de mărfuri în interiorul orașelor, a colaborat îndeaproape cu Aral. Scopul colaborării a fost acela de a obține informații despre infrastructura necesară, vitezele de încărcare și ofertele de confort pentru a oferi șoferilor de camioane electrice accesul necesar și o experiență de încărcare convenabilă.

Cele două stații de încărcare pentru camioane nu sunt primele hiperîncărcătoare de la benzinăria din Schwegenheim. Din noiembrie 2021, Aral operează în această locație mai multe stații HPC Alpitonic pentru mașini electrice, instalate în spații de parcare clasice.

 

 

 

Din aceeași categorie...

Back to top button