ParcariȘtiri

Germania are nevoie de mininum 23.347 de noi locuri de parcare pentru camioane

Administrația de cercetare a drumurilor (BASt) a finalizat studiul referitor la capacitățile de parcare de-a lungul autostrăzilor din Germania, din care rezultă că ar mai fi nevoie de minim 23.347 de noi locuri de parcare pentru camioane.

BASt a lucrat în colaboraree cu Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Digitale (BMVI) la un raport extins în ceea ce privește locurile de parcare pentru camioane și starea acestora. Studiul a început în aprilie 2018 și a fost finalizat în prima parte a acestui an.

Germania are nevoie de mininum 23.347 de noi locuri de parcare pentru camioane

Studiul nu include doar locurile de parcare oficiale ci și cele dezvoltate pe terenul unor companii de transport și logistică sau în alte spații care au și această detinație.

Asociația germană de transport, logistică și managementul deșeurilor (BGL) spune că la o primă evaluare în Germania mai e nevoie oficial de 23.347 de locuri de parcare pentru camioane, dar în funcție de interpretarea acestor rezultate necesarul real ar fi între 30.345 și 34.998.

Asta mai ales că este prevăzută în continuare o creștere în ceea ce privește transportul rutier de mărfuri, ceea ce înseamnă și mai multe camioane pe autostrăzile din Germania.

Conform unei prognoze făcută de BMVI, pânâ în 2030 transportul rutier de mărfuri va crește în Germania cu 19% față de cât se înregistrează în acest moment.

VEZI ȘI: Șoferii de camion detașați temporat în Olanda trebuiesc obligatoriu notificați online

Reprezentanții BGL spun că e nevoie de o reacție rapidă a autorităților, atât cele naționale, cât și cele locale, pentru a găsi soluții și a aloca fonduri pentru dezvoltarea acestei infrastructuri care are o contribuție foarte importantă la siguranța rutieră.

De asemenea, BGL a spus că membri asociației sunt dispuși să se implice în programul pornit de BMVI prin care să pună la dispoziție terenul pe care-și desfășoară operațiunile logistice pentru crearea unor locuri suplimentare care să asigure servicii optime pentru șoferi.

Astfel, reprezentanții asociației și cei ai BMVI se vor întâlni în această lună pentru a găsi soluțiile cele mai bune pentru punerea în aplicare a planului în 5 puncte prezentant de Ministerul Transporturilor.

 

Din aceeași categorie...

Back to top button