ȘtiriTop News

Germania: Autocar din România depistat în trafic cu numeroase defecțiuni tehnice

Numeroasele defecțiuni tehnice depistate au oprit călătoria unui autocar din România pe o autostradă din Germania.

Miercuri, 27 marti, poliția din Hessa și BALM au efectuat un control comun în trafic care a vizat camioanele și autocarele care circulau pe A44 în regiunea Kassel.

În total, au fost scoase din trafic 35 de vehicule în parcarea Schoren de lângă Breuna, fiind constataye diverse încălcări ale legislației privind deșeurile și mărfurile periculoase, încălcări ale taxelor de drum, nerespectarea timpilor de condus și odihnă, respectiv defecțiuni tehnice.

Dintre toate autovehiculele oprite, în mod deosebit s-a remarcat un autocar din România cu 20 de pasageri la bord și remorcă. Acesta se deplasa cu o viteză de 100 km/h în loc de 80 km/h, cât este permis. În timpul inspecției tehnice, s-a descoperit că un disc de frână era crăpat pe margine.

VEZI ȘI: Germania: Controale ample la transportul de marfă, în aprilie

De asemenea, parbrizul era crăpat orizontal în câmpul vizual al șoferului, iar suspensia pneumatică era defectă, ceea ce făcea autocarul să salte în sus și în jos în mod constant. Două suduri de reparație în zona axelor din dreapta și din stânga a remorcii erau rupte.

Germania: Autocar din România blocat din cauza unor defecțiuni tehnice

În urma defecțiunilor tehnice descoperite, ofițerii au luat decizia de a conduce autocarul într-un atelier de reparații din apropiere. Însă, până la găsirea acestuia, au blocat autocarul cu ajutorul unui dispozitiv de blocare a roților. Pasagerii au fost transportați mai departe în microbuze.

De asemenea, s-a constatat că cei doi șoferi au operat incorect tahograful autocarului, ceea ce a făcut ca timpii de condus să nu fie corect înregistrați.

Poliția rutieră a inițiat proceduri contravenționale împotriva celor doi șoferi, în vârstă de 32 și 33 de ani, și le-a impus acestora depozite de garanție în valoare totală de 1.190 de euro.

Din aceeași categorie...

Back to top button