Știri

Germania: BGL cere condiții mai bune pentru șoferi la rampele de încărcare

Asociația germană BGL cere modificări legale pentru stabilirea unor condiții minime de confort la rampele de încărcare-descărcare, precum acces pentru șoferi la toalete și camerele de odihnă.

Conform BGL, situația șoferilor la zonele de încărcare și descărcare din Germania este încă nesatisfăcătoare. Deși s-au făcut îmbunătățiri, în special în ce privește conceptul noilor clădiri logistice, în practică șoferilor le este adesea interzis accesul la facilitățile sanitare și camerele recreaționale din companii.

Germania: BGL cere condiții mai bune pentru șoferi la rampele de încărcare

”Acest lucru este pur și simplu inacceptabil și inuman, în special în timpul perioadelor mari de așteptare pentru înregistrare”, se arată într-un comunicat al BGL.

Prin urmare, asociația solicită o garanție obligatorie a accesului la facilitățile sanitare și sociale, pentru toți șoferii de camion, la punctele de încărcare și descărcare ale companiilor care primesc sau trimit mărfuri.

VEZI ȘI: MAN crește puterea motorului D26, consum mai mic cu 4%

În acest scop, BGL propune o modificare a ordonanței locurilor de muncă, care prevede că reglementările de acolo privind încăperile sanitare și sociale includ și utilizarea (în comun) de către personalul extern.

”Un acces obligatoriu din punct de vedere legal la facilitățile sanitare și recreaționale pentru toți șoferii de camion la rampe este inevitabil, nu în ultimul rând din perspectiva deficitului acut de șoferi”, spune purtătorul de cuvânt al BGL, Prof. Dr. Dirk Engelhardt.

Din aceeași categorie...

Back to top button