Știri

Germania: Camere video pentru depistarea celor care vorbesc la telefon

Poliția din Trier (Germania) a început să utilizeze camere video pentru depistarea celor care vorbesc la telefon. În prima acțiune au fost depistați 6 șoferi în 4 ore.

Acest proiect pilot din Trier se va desfășura pe o perioadă de 3 luni. Polițiștii vor folosi sistemul MONOcam dezvoltat în Olanda, despre care noi am mai scris aici.

Germania: Camere video pentru depistarea celor care vorbesc la telefon

Sistemul este capabil să recunoască automat, din șirul de vehicule, situațiile în care șoferii țin un telefon în mână. În acel moment, sistemul face automat o fotografie.

Imaginile sunt evaluate apoi de polițiști, pe un computer conectat la camera video. Dacă imaginea prezintă clar o încălcare a regulilor, imaginea este stocată și amenda emisă.

VEZI ȘI: Zeci de șoferi amendați pentru nerespectarea distanței legale între camioane, în Germania

Primul control de acest gen a avut loc în data de 1 iunie, pe A602 lângă Kenn (districtul Trier-Saarburg). Potrivit unui purtător de cuvânt al poliției, controlul a fost anunțat cu un indicator plasat la marginea drumului. Sistemul Monocam a înregistrat 6 încălcări în 4 ore. Șoferii afectați așteaptă acum o amendă de 100 de euro.

Potrivit Ministerului de Interne din Mainz, acesta este un proiect pilot în Germania. Noua tehnologie va fi testată timp de trei luni de polițiștii din Trier, iar apoi în alte trei luni de polițiștii din Mainz.

Din aceeași categorie...

Back to top button