AnvelopeȘtiri

Germania. Camioanele vor trebui echipate cu anvelope de iarnă pe toate axele din 2020

În Germania, camioanele și autocarele vor trebui echipate cu anvelope de iarnă pe toate axele, începând cu iarna lui 2020.

Conform unor noi reglementări din Germania, începând cu 1 iulie 2020, va intra în vigoare o nouă prevedere prin care camioanele și autocarele vor trebui echipate obligatoriu cu anvelope de iarnă și pe axa directoare, nu doar pe motrică.

Germania. Camioanele vor trebui echipate cu anvelope de iarnă pe toate axele din 2020

Conform noilor reglementări, autocarele din clasele M2 și M3, precum și camioanele din clasele N2 și N3 trebuie să respecte aceste prevederi.

VEZI ȘI: Giti Fleet Smart, sistemul de monitorizare a presiunii din anvelope de la Giti Tire

Christian Koch, expert în anvelope la organizația DEKRA, recomandă companiilor de transport și logistică, dar și companiilor de turism care efectuează transport de persoane să-și echipeze parcul auto cu anvelope corespunzătoare încă din această iarnă.

Uzura anvelopelor pe axele de tracțiune este mult mai mare, dar echiparea cu anvelope de iarnă a axei directoare va contribui semnificativ la creșterea siguranței pe drumurile acoperite cu zăpadă sau gheață în condiții de iarnă.

Chiar dacă există costuri de echipare suplimentare, specialiștii DEKRA recomandă echiparea vehiculelor încă din această iarnă cu anvelopele recomandate începând din 2020.

Din aceeași categorie...

Back to top button