InfrastructuraParcari

Germania: Cea mai mare parcare de camioane din nordul Bavariei

Autobahn a anunțat că s-a deschis cea mai mare parcare pentru camioane din nordul Bavariei, cu 238 de locuri, situată pe A3, la Steigerwald.

Cele două parcări publice de lângă autostrada A3, Steigerwald-Nord și Steigerwald-Süd, aveau înainte de modernizare o capacitate cumulată de aproximativ 60 de locuri. După investiții de 37 de milioane de euro, capacitatea totală a crescut la 238 de locuri, aceasta devenind cea mai mare parcare de camioane din nordul Bavariei.

O noutate este sistemul de tuneluri de sub autostradă, ceea ce permite camioanelor să folosească ambele loturi ale parcării, indiferent de direcția de mers. Astfel, capacitatea va putea fi utilizată mai bine, indiferent de fluxurile de trafic săptămânale.

În plus, parcarea dispune de un sistem de recunoaștere a locurilor libere pentru camioane. Datele privind locurile libere sunt actualizate în timp real în aplicația Autobahn App.

VEZI ȘI: Camioanele așteaptă 36 de ore să intre în țară din Bulgaria și peste 5 zile din Moldova și Ucraina

Un alt avantaj este că majoritatea locurilor de parcare sunt plasate cu cabina mai departe de autostradă, ferind șoferii de zgomotul traficului. În schimb, autoturismele vor fi parcate imediat lângă drum, fapt mai puțin important, datorită timpului redus de staționare.

Noua parcare a fost deja deschisă și locurile pot fi folosite. Totuși, lucrările nu s-au încheiat total la drumurile de acces și tuneluri. În final, mai trebuie menționat că proiectul a început în iulie 2020, deci a avut nevoie de peste 3 ani pentru implementare.

Din aceeași categorie...

Back to top button