Știri

Germania, Cehia și Tirol (Austria) solicită test COVID negativ șoferilor de camion

Germania, Cehia și regiunea Tirol (Austria) le solicită șoferilor de camion un test COVID negativ, pentru a intra sau a le tranzita teritoriul.

Germania nu a scutit șoferii de camion de a prezenta la intrare un test COVID negativ. De asemenea, autoritățile din regiunea Tirol (Austria) și Cehia au introdus măsuri similare pentru șoferii de camion care le tranzitează teritoriul către Germania.

Germania, Cehia și Tirol (Austria) solicită test COVID negativ șoferilor de camion

Sunt acceptat și teste COVID rapide (antigen), nu doar teste PCR, însă acestea trebuie să fie făcute de un laborator autorizat.

Noile măsuri introduse de Germania, Cehia și regiunea Tirol (Austria), pentru combaterea pandemiei de coronavirus, provoacă îngrijorare în rândul Uniunii Internaționale a Transportului Rutier (IRU), care se teme de declanșarea unui ”haos” în sectorul de transport internațional de marfă din Uniunea Europeană.

„Șoferii de camion și întreprinderile, care depind de mărfurile transportate plătesc prețul noilor restricții COVID din Europa, care nu exclud lucrătorii din transporturi”, a declarat Umberto de Pretto, secretarul general al IRU.

VEZI ȘI: Germania vrea să prelungească până pe 3 martie restricțiile de intrare din regiunea Tirol

De altfel, IRU i-a cerut Adinei Vălean, comisar european pentru transporturi, să ia măsuri împotriva acelor țări care nu permit șoferilor de camion să circule fără obstacole peste granițele interne ale UE.

Vă reamintim că, Germania a prelungit restricțiile de intrare din regiunea Tirol (Austria), până la 3 martie. Inițial, aceste restricții erau valabile până, miercuri, 17 februarie.

Din aceeași categorie...

Back to top button