ȘtiriTop News

Germania consideră și Spania ”zonă cu incidență ridicată”

Începând din această noapte, de la ora 00:00, Germania consideră și Spania, pe lângă Olanda, ca ”zonă cu incidență ridicată” pentru Covid-19. Revin restricțiile, inclusiv pentru șoferii de camion.

Tot zone cu incidență înaltă sunt considerate și Insulele Baleare și Canare. În același timp, Danemarca, anumite zone din Franța, Irlanda, Malta și Monaco sunt considerate ”zone de risc”, pentru care nu se aplică însă restricții.

Germania consideră și Spania ”zonă cu incidență ridicată”

Restricțiile pentru șoferii de camion care vin în Germania după ce au fost în ultimele 10 zile în Spania sunt identice cu cele anunțate pentru Olanda.

Vestea bună este că șoferii de camion nu sunt obligați să se înregistreze electronic la intrare în Germania și nu sunt obligați să intre în autoizolare.

VEZI ȘI: Din 26 iulie, pe podul Haringvliet (A29) din Olanda se va circula cu viteza de 50 km/h

În schimb, cei care petrec mai mult de 72 de ore pe teritoriul Germaniei, trebuie să prezinte:

  • rezultatul unui test COVID negativ, nu mai vechi de 48 de ore în cazul unui test antigen, respectiv nu mai vechi de 72 de ore în cazul unui test PCR;
  • un certificat de vaccinare, emis cu cel puțin 14 zile înainte de intrare (consultați site-ul web https://www.pei.de/impfstoffe/covid-19);
  • dovada recuperării după boală înainte de intrare – pe baza unui test PCR emis cu minimum 28 de zile și cu maximum 6 luni înainte de intrare;

Toate dovezile de mai sus sunt acceptate în limbile germană, engleză, franceză, italiană sau spaniolă, indiferent dacă sunt tipărite sau digitale. Niciuna dintre dovezile de mai sus nu este necesară dacă petreceți mai puțin de 72 de ore pe teritoriul Germaniei.

Din aceeași categorie...

Back to top button