CarburantiGreenZone

Germania: Consiliul Federal aprobă folosirea HVO100

Consiliul Federal din Germania a aprobat la finalul săptămânii trecute vânzarea biodieselului HVO100 la stațiile publice de alimentare cu carburanți.

Noua ordonanță privind carburanții a fost aprobată fără schimbări semnificative față de proiectul guvernului federal. În esența, se aprobă vânzarea motorinei parafinice produse din uleiuri vegetale hidrogenate ( Hydrotreated Vegetable Oil, HVO) în stațiile publice.

Guvernul federal trebuie acum să încorporeze amendamentele la ordonanță în textul noului regulament, care se așteaptă să intre în vigoare începând din luna aprilie.

În forma sa pură, acest carburant este cunoscut ca HVO100. La pompă, noul carburant va avea indicativul ”XTL – Diesel Parafinic”.

VEZI ȘI: ABB E-mobility și MAN au făcut prima demonstrație cu sistemul de încărcare Megawatt (MCS)

Majoritatea producătorilor de camioane au aprobat noile lor generații de motoare diesel pentru folosirea HVO până la o proporție de 100%. Potrivit studiilor, alimentarea cu HVO100 aduce reduceri ale emisiilor de CO2 de 70-90% față de motorina produsă din petrol.

Totuși, statele federale din Germania nu se așteaptă ca folosirea HVO100 sau a altor biocarburanți să revolve problema emisiilor de CO2 din sectorul de transport. Printre motive se numără cantitatea limitată materii prime, precum resturile și deșeurile organice, precum și concurența pentru utilizarea acestor materiale.

Din aceeași categorie...

Back to top button