LegislatieȘtiri

Controale de amploare pentru respectarea MiLog

În urma unor controale de amploare ce au avut ca focus sectorul de transport și logistică, vama germană a raportat 64 de cazuri în care legea salariului minim (MiLog) a fost încălcată.

Numărul șoferilor de camion și utilitare ușoare străini care nu au acoperite în mod corespunzător asigurarile sociale sau nu respectă legea salariul minim legal, a crescut simțitor în ultima perioadă conform serviciului de control din cadrul Autorității Vamale Germane.

Conform Autoritțíi Vamale din Koblenz, citată de publicația germană Verkehrsrundschau, aproximativ 70 de ofițeri ai autorittății vamale au participat în cadrul unei acțiuni în care au fost controlate 437 de vehicule, în 64 de cazuri fiind depistate nereguli. Aceast număr reprezintă o dublare a cazurilor de acest fel comparativ cu perioada 2012.

Controale de amploare pentru respectarea MiLog

În ceea ce privește încălcarea prevederilor legii salariului minim, numărul a crescut în mod simțitor confom unui audit efectuat în profunzime la nivel național în sectorul de transport și logistică de către autorități. Astfel, începând cu 5 octombrie 2015, Autoritatea Vamală Germană a anunțat o serie de controale de amploare pentru verificarea respectării legii salariului minim în acest sector de activitate pe principalele rute de transport din Germania.

Din aceeași categorie...

Back to top button