Știri

Germania: Controale de risc care au vizat transportul de mărfuri periculoase

Poliția din landul Hessa (Germania) a derulat controale de risc care au vizat transportul de mărfuri periculoase. Patru camioane au fost interzise temporar de la continuarea călătoriei.

Pe 19 octombrie, poliția din Hessa de Est a efectuat controale de risc a traficului greu de mărfuri periculoase în zona de odihnă SVG. Motivul a fost recenta frecvență a accidentelor rutiere care au implicat transporturi de mărfuri periculoase pe autostrăzile din Hessa de Est.

Germania: Controale de risc care au vizat transportul de mărfuri periculoase

Pe lângă ofițerii din cadrul grupului de control al traficului greu al Direcției de Poliție din Hessa de Est, în cadrul acțiunii au participat și ofițeri din cadrul Direcției de Poliție din Hessa Centrală și de Nord și din cadrul Poliției Federale. De asemenea, au fost implicați și inspectori ai Oficiului Federal pentru Transportul de Mărfuri, Vama și reprezentanți guvernamentali din Kassel și Gießen. În total, 36 de persoane au luat parte la controale.

Datorită diversității organismelor de control participante, a fost abordate toate segmentele de control posibile. Începând cu examinarea reglementărilor privind perioadele de condus și odihnă, continuând cu verificarea respectării dimensiunilor, greutăților și sarcinilor pe axe, verificarea siguranței încărcăturii, verificări tehnice ale vehiculelor, verificarea documentelor, până la punctul central – controlul respectării reglementărilor legale privind riscurile.

Încălcări periculoase detectate

În total, au fost verificate șase camioane considerate periculoase. În cazul a patru dintre ele, polițiștii au luat decizia de le interzice temporar continuarea călătoriei din cauza unor încălcări semnificative ale reglementărilor privind transportul și depozitarea mărfurilor periculoase.

Germania: Controale de risc care au vizat transportul de mărfuri periculoase

În cazul a două transporturi, asigurarea mărfurilor periculoase era atât de inadecvată încât o eliberare a materialelor și o posibilă pierdere a încărcăturii în condiții normale de circulație ar fi fost extrem de periculoase. Prin urmare, cele două transporturi de mărfuri periculoase au fost blocate de către poliție pentru a preveni în mod eficient continuarea călătoriei. Companiile de transport au fost nevoiete să reîncarce mărfurile periculoase în alte camioane și să le asigure corespunzător. Abia a doua zi le-a fost permisă continuarea călătoriei.

Nereguli și la camioanele care nu prezintă risc

Au fost raportate ca nereguli încălcări ale specificațiilor tehnice, ale perioadelor de condus și odihnă, ale siguranței încărcăturii, ale măsurătorilor și greutăților vehiculelor detectate dincolo de punctul de control. Suma amenzilor preconizate aici se situează în intervalul de cinci cifre de euro împreună. Nouă vehicule sau combinații de vehicule au trebuit să aibă interdicție de circulație pe termen scurt.

Rezultatele solicită mai multe controale

În total, au fost controlate 58 de vehicule și combinații de vehicule și 66 de persoane. Dintre acestea, un total de 31 de persoane au fost sancționate. Din cauza ratei mari de încălcări depistate în cadrul acestei acțiuni de control, poliția germană a luat decizia de efectua, pe viitor, controale similare.

Din aceeași categorie...

Back to top button