In FocusTop News

Germania intensifică controalele pentru combaterea operațiunilor de cabotaj ilegal

Germania își va intensifica eforturile pentru a combate practicile neloiale din industria de transport rutier de mărfuri, în special a operațiunilor de cabotaj ilegal.

BAG și BGL au prezentat cifrele din 2021 în urma colaborării în cadrul alianței Spedition – Transport – Logistik, care militează împotriva practicilor neloiale în transportul rutier de mărfuri. Potrivit celor doi parteneri, accentul este pus în special pe operațiunile de cabotaj ilegal.

Germania intensifică controalele pentru combaterea operațiunilor de cabotaj ilegal

În baza acestei colaborări, anul trecut, BAG și-a intensificat atât controalele în trafic, cât și controalele la sediul companiilor.

Creștere semnificativă a amenzilor aplicate

În total, Biroul Federal pentru Transport de Marfă (BAG) a verificat peste 18.000 de vehicule, din care aproximativ 16.000 pentru respectarea legislație de cabotaj rutier.

Ca o comparație, în 2020, BAG a verificat aproximativ 5.000 de vehicule comerciale în cadrul a 14 puncte de control, din care aproximativ 4.500 au fost verificate pentru conformitatea cu reglementările privind cabotajul. De asemenea, amenzile aplicate au crescut semnificativ în 2021, acestea ajungând la aproximativ 3,6 milioane de euro. În 2020, acestea au fost de 2,2 milioane de euro.

Controale la sediul a peste 200 de companii de transport

Anul trecut, în cadrul controalelor la sediul companiilor de transport, care au rezultat în urma controalelor tematice, au fost verificate peste 200 de companii cu aproape 70.000 de operațiuni de transport. Dintre acestea, peste 10.000 de operațiuni de transport au fost contestate.

În total, BAG a emis amenzi și notificări de confiscare în valoare totală de aproximativ 1,8 milioane de euro, cu aproximativ un milion de euro mai mult decât anul precedent (830.000 de euro în 2020).

Aceasta reprezintă o creștere semnificativă, care se datorează și faptului că printre cazurile de încălcare a legislație se numără o proporție mai mare de companii de transport mari. De asemenea, BAG a efectuat 35 de controale care au vizat operatorii de transport străini, în baza unor sugestii primite de la BGL.

VEZI ȘI: Test Mercedes-Benz Actros L 1851: Încă un litru de motorină economisit

„Prin controalele noastre prioritare la nivel național, am transmis un mesaj clar și eficient că reglementările legale în domeniul transportului rutier de mărfuri trebuie respectate în interesul siguranței rutiere și al concurenței loiale. Considerăm că acestea au fost de succes, deoarece în zonele și regiunile care au fost controlate în trecut, numărul operațiunilor de cabotaj ilegal este în scădere”, spune Christian Hoffmann, vicepreședinte BAG.

Cooperarea cu BAG este binevenită, potrivit lui Dirk Engelhardt, purtătorului de cuvânt al consiliului de administrație al BGL.

„Este esențial pentru companiile de transport medii din Germania ca astfel de controale să fie efectuate și extinse în continuare. Aceste afaceri au nevoie de condiții competitive echitabile și egale”, spune Engelhardt.

Din aceeași categorie...

Back to top button