ȘtiriTop News

Germania: Creanțe de peste 25.000 de euro recuperate de la un transportator străin

În afară de creanțe vamale, biroul vamal din Germania recuperează și creanțe provenite de la taxe de drum neplătite sau amenzile neplătite de la BALM.

La 6 septembrie, ofițerii biroului vamal din Germania (ZOLL) au oprit pentru control un camion înmatriculat în Estonia. În urma verificărilor ulterioare, aceștia au constatat că proprietarul acestuia avea creanțe fiscale în landul Schleswig-Holstein din 2022 în valoare de peste 25.000 de euro.

Germania: Creanțe de peste 25.000 de euro recuperate de la un transportator străin

Ofițerii vamali, prin intermediul șoferului, l-au determinat pe directorul general al companiei de transport din Estonia să transfere imediat întreaga sumă restantă în contul vamal.

„Vama este responsabilă pentru executarea creanțelor de drept public în cadrul așa-numitei licitații la frontieră, dacă debitorul locuiește în străinătate sau dacă este de așteptat, din alte motive, ca acesta sau un reprezentant să poată fi găsit în traficul transfrontalier”, explică Nicole Toedter, șefa biroului vamal principal din Bremen.

VEZI ȘI: Germania: Jumătate din camioanele verificate n-au mai putut să-și continue călătoria

Pe lângă creanțe vamale, ZOLL execută creanțe fiscale ale statelor federale și creanțele instituțiilor de securitate socială, cum ar fi agențiile de ocupare a forței de muncă sau fondurile legale de asigurări de sănătate. De asemenea, tot biroul vamal din Germania execută și creanțe provenite de la taxe de drum neplătite sau amenzile neplătite de la BALM (Oficiul Federal pentru Logistică și Mobilitate).

Din aceeași categorie...

Back to top button