In Focus

Germania crește tarifele de utilizare a infrastructurii rutiere pentru camioane din 2019

Începând de la 1 ianuarie 2019, Germania va crește tarifele de utilizare a infrastructurii rutiere supusă taxării pentru camioane.

Bundestag a votat legea care ajustează tarifele de utilizare a infrastructurii rutiere supusă taxării din Germania pentru vehiculelor comerciale de peste 7.5 tone, care vor include în calcul, pentru prima dată, costurile de poluare fonică ale acestora.

În timp ce vehiculele comerciale cu masa maximă autorizată între 7.5 și 18 tone vor plăti mai mult, în funcție de clasa de greutate și numărul de axe, camioanele alimentate cu gaz și cele electrice vor fi scutite momentan de la plată.

În cazul camioanelor alimentate cu gaz, scutirea de taxe ar trebui să se aplice până în 2020.

Această scutire va fi revizuită la doi sau trei ani în funcție de condițiile de piață predominante, urmând să se decidă dacă și în ce măsură astfel de vehicule sunt utilizate, astfel încât să finanțeze costurile infrastructurii.

Noua formă de tarifare va genera venituri suplimentare la bugetul de stat de aproximativ 4.16 miliarde de euro în perioada 2019-2022.

Votul s-a bazat pe o rezoluție recomandată de Comitetul pentru transporturi, care a făcut modificări la proiectul de lege guvernamental.

Conform guvernului, scopul legii este de a actualiza tarifele de taxare pe baza evaluării costurilor de infrastructură în perioada 2018-2022 și de a crea un temei juridic pentru taxarea poluării fonice.

VEZI ȘI: 87 de viaducte ale A24 și A25 din Italia nu oferă standarde de siguranță adecvată

De asemenea, Consiliul Federal a sugerat o scutire de la plata taxei de drum a vehiculelor agricole și forestiere care se deplasează cu o viteză maximă de 40 km/h.

Pe de altă parte, a fost respinsă cererea venită din stângii germane, care cerea includerea autobuzele în schema taxării.

Vă reamintim că, Ministerul Transporturilor și Infrstructurii Digitale (BMVI) a lansat la începutul acestui an o schemă de finanțare a camioanelor alimentate cu gaz natural și a celor electrice.

Din aceeași categorie...

Back to top button