In Focus

Germania extinde controalele COVID la granița cu Cehia și Tirol

Germania a prelungit cu alte două săptămâni controalele pentru teste negative COVID la granița cu Cehia și regiunea austriacă Tirol.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne din Germania a anunțat astăzi prelungirea controalelor cu două săptămâni, până la 31 martie.

Germania extinde controalele COVID la granița cu Cehia și Tirol

Totuși, ministrul federal de Interne, Horst Seehofer, a declarat în presa germană că speră ca situația de la granița cu regiunea austriacă Tirol să revină la normal mai devreme. Mâine, Seehofer se va întâlni la Berlin cu cancelarul austriac Sebastian Kurz.

Germania a introdus Cehia, Slovacia și o mare parte din regiunea Tirol în așa zisa zonă de circulație a tulpinilor mai contagioase Covid-19, de la mijlocul lunii februarie. Majoritatea cetățenilor care vin din această regiunea le este interzisă intrarea pe teritoriul Germaniei. Printre excepții se numără și șoferii de camion, dar aceștia trebuie să prezinte la graniță un test COVID negativ, nu mai vechi de 48 de ore.

VEZI ȘI: Amenzi de aproape 50.000 de euro pentru încălcări privind cabotajul în Germania

Sunt acceptate atât testele biologic-moleculare, cât și cele antigen efectuate în conformitate cu criteriile stabilite de Institutul Robert Koch. Rezultatele pot fi prezentate în limba germană, engleză sau franceză, tipărite (pe suport hârtie) sau în format electronic. (https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Tests.html). Mai multe informații găsiți pe site-ul Ministerul Afacerilor Externe din România.

Din aceeași categorie...

Back to top button