Știri

Germania extinde taxa de drum pentru vehicule

Guvernul german a luat doua masuri importante care extind domeniul de aplicare al eurovinietei (Maut), contestata de asociatiile de transport.

Guvernul german a decis ca de la 1 iulie 2015, sistemul electronic de taxare pentru vehiculele comerciale va fi aplicat pentru alti 1.100 km de drumuri federale, iar de la 1 octombrie 2015, domeniul de aplicare va fi extins de la vehiculele actuale cu o greutate totala mai mare de 12 tone la cele cu masa totala mai mare de 7.5 tone.

Germania extinde taxa de drum pentru vehicule

Aceasta masura este criticata de asociatia de transport BGL, care subliniaza, unele neconcordante cu privire la calculul taxei de tranzit in functie de numarul de axe, care ar penaliza vehiculele cu trei si patru axe in raport cu a cincea axa. Mai general, asociatia obiecteaza cu privire la faptul ca, aceasta taxa va fi suportata doar de transportul rutier.

BGL estimeaza ca noua masura va aduce la bugetul federal peste 380 de milioane de euro, reprezentand costuri suplimentare ce se vor regasi in lantul logistic, fara ca investitiile in infrastructura sa creasca proportional.

Din aceeași categorie...

Back to top button