infotrafic

Germania: Fiecare land va decide dacă ridică restricțiile pentru camioane

Germania a intrat într-un lockdown parțial, iar landurile pot decide dacă ridică sau nu restricțiile pentru camioane.

Din 2 noiembrie, Germania a luat o serie de noi măsuri drastice în încercarea de a reduce curba de infectări cu noul coronavirus.

Germania: Fiecare land va decide dacă ridică restricțiile pentru camioane

Andreas Scheuer, ministrul transporturilor din Germania, a anunțat că în această fază, de lockdown parțial, fiecare land va decide dacă ridică sau nu restricțiile pentru camioane și nu va exista o impunere la nivel național.

Totuși, ministrul transporturilor din Germania le-a cerut autorităților din fiecare land să ridice restricțiile pentru transportul de marfă, în contextul carantine parțiale pe tot teritoriul Germaniei.

Autoritățile din Renania de Nord-Westfalia (Nordrhein-Westfalen) au anunțat deja că vor face o excepție de la legislația actuală și vor ridica restricțiile pentru transportul de marfă în zilele de duminică și de sărbătorile legale, până în luna ianuarie 2021, pentru ca transportatorii să aibă o flexibilitate mai mare când vine vorba de aprovizionarea cu bunuri de strictă necesitate sau de echipamente medicale.

VEZI ȘI: Șofer de camion împușcat în cap pe autostrada A7 în Germania

În schimb, ministrul transporturilor din Turingia (Thüringen) a anunțat că pentru moment nu vede niciun motiv pentru care să ridice aceste restricții pentru transportul de marfă. În același timp el a afirmat că autoritățile din acest land sunt pregătite să reacționeze rapid în cazul în care e nevoie să se ridice totuși anumite restricții sau să vină în sprijinul celor care au nevoie.

Din aceeași categorie...

Back to top button