Germania, Franța și Austria scapă de procedura de infringement privind salariul minim

Germania, Franța și Austria scapă de procedura de infringement privind salariul minim

Comisia Europeană a anunțat că procedura de infringement împotriva Germaniei, Franței și Austriei privind legea salariul minim a fost suspendată.

Comisia motivat decizia prin faptul că noua versiune a Pachetului de Mobilitate, aflată în prezent la Comisia TRAN, va include, printre alte modificări, un regulament specific privind salariul minim pentru sectorul transportului rutier.

Comisia Europeană a declanșat procedura de infringement împotriva Germaniei, Franței și Austriei din cauza introducerii în legislația națională a obligației de plată a salariului minim atât în operațiuni de cabotaj rutier, cât și transport internațional.

După introducerea, în 2015, de către guvernul german, a reglementării naționale privind obligația de plată a salariului minim de către transportatorii străini care efectuează cabotaj sau transport internațional în Germania, Comisia Europeană a inițiat o procedură de infringement împotriva acestei țări pentru o presupusă incompatibilitate cu legislația comunitară.

Comisia a considerat că aplicarea reglementării naționale privind obligația de plată a salariului minim, atât la operațiunile de transport național (cabotaj rutier), cât și internațional, implică o restricție privind libertatea de a presta servicii și libera circulație a mărfurilor.

În plus, Comisia Europeană a considerat că cerințele anumitor proceduri exclusiv în limba germană poate pune bariere administrative disproporționate care împiedică buna funcționare a pieței interne europene.

VEZI ȘI: 53 de cetățeni străini depistaţi ascunşi într-un camion frigo la Nădlac

Ulterior, după aprobarea în 2016 a legislației naționale privind salariul minim de către Franța și, în 2017, de către Austria, Comisia Europeană a extins procedură de încălcare a dreptului comunitar împotriva ambelor țări.

Cu toate acestea, în ciuda cerinței din vară a unui grup de eurodeputați, în special din țările din Europa de Est, care îndemnau Comisia Europeană să eficientizeze procesarea procedurilor de infringement, comisarul european pentru transporturi, Violeta Bulc, a confirmat recent că procedura de infringement împotriva celor 3 țări a fost suspendată.

Vă reamintim că, pe 4 iulie 2018, plenul Parlamentului European a respins textul Pachetului de Mobilitate I care modifică normelor privind timpul de conducere, cabotajul rutier și detașarea transnațională, acesta fiind retrimis la Comisia de Transport pentru a fi rescris.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.