In Focus

Germania, Franța și Luxemburg vor efectua teste în trafic real cu vehicule autonome

Germania, Franța și Luxemburg au pus bazele unei zone de teste în trafic real pentru vehicule autonome și interconectate.

Mobilitatea a intrat în noua era digitală pe măsură ce vedem o interconectare și automatizare tot mai mari, ceea ce permite „comunicarea” între vehicule, precum și comunicarea atât cu infrastructura rutieră, cât și cu ceilalți participanți la trafic.

Germania, Franța și Luxemburg vor efectua teste în trafic real cu vehicule autonome

În cadrul evenimentului „Cross-Border Digital Testbed Project Day” desfășurat la Schengen (Luxemburg) pe 3 aprilie 2019, Germania, Franța și Luxemburg au derulat primele teste transfrontaliere cu vehicule autonome.

Toate simulările au avut loc în timp real, vehiculele fiind urmărite în timp ce treceau dintr-o țară într-alta, de modul în care interacționează cu infrastructura din cele trei țări implicate și care sunt problemele în fiecare caz particular întâlnit.

Conceput pentru a promova mobilitatea viitorului ca proiect pilot european în inima Europei, zona de testare reflectă dorința comună a celor trei țări de a permite industriei, cercetării și științei să exploreze posibilitățile de aplicare a noilor tehnologii pe scară largă și în condiții reale, chiar și atunci când se trece dintr-o țară într-alta, pe toate tipurile de drumuri (autostrăzi, drumuri naționale, și cele din orașe).

VEZI ȘI: BPW a lansat plăcuțe de frână noi și senzori speciali capabili să indice uzura elementelor mobile

“Mobilitatea viitorului a început și noi suntem chiar la mijloc. Aici testăm lucruri care în curând vor fi standard în trafic. Germania joacă un rol important în ceea ce privește transportul autonom, o mare parte a tehnologiilor fiind patentate aici, și vrem să fim țara care joacă un rol major în transportul secolului 21”, a spus Andreas Scheuer, ministrul transportului și infrastructurii digitale din Germania.

Zonă de teste transfrontalieră acoperă sudul Luxemburgului, nordul regiunii Grand Est din Franța și regiunea Saarland în Germania.

Prin digitalizare și automatizare se pot reduc masiv emisiile de noxe, iar ambuteiajele și alte incidente din trafic pot fi evitate.

„Este incredibil cât de multe servicii sunt direct legate de acest lucru și modul în care vom transporta persoane și mărfuri în viitor”, a spus Elisabeth Borne, ministrul transportului din Franța.

Din aceeași categorie...

Back to top button